19/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Αμάντα Σάιφριντ υποδύεται τη Λάβλεϊς και τσαλακώνει την εικόνα της

Η πορνοστάρ της διπλανής πόρτας

      Pin It

amanda seyfriedΠολλοί δεν πίστευαν ότι αυτό το αγγελικό πλασματάκι με το παιδικό πρόσωπο και τα μεγάλα αθώα μάτια θα ερμήνευε πειστικά τον ρόλο μιας πορνοστάρ. Κι όμως, η Αμάντα Σάιφριντ, το γλυκό κορίτσι της διπλανής πόρτας που έγινε γνωστή από τις μουσικές ταινίες «Mamma Mia» και «Οι άθλιοι», έδειξε πως διαθέτει και τσαγανό και… καμπύλες. Εκρυψε τα μακριά ξανθά μαλλιά της σε καστανή περούκα, ντύθηκε προκλητικά και μεταμορφώθηκε σε Λίντα Λάβλεϊς, το είδωλο του σεξ της δεκαετίας του ’70, την πρωταγωνίστρια της πιο κερδοφόρας ταινίας πορνό όλων των εποχών «Βαθύ λαρύγγι».

 

Η ταινία «Lovelace», σε σκηνοθεσία Τζέφρι Φρίντμαν και Ρομπ Επστάιν, παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ, ενώ από τις 23 Αυγούστου βγαίνει και στην Αγγλία φέρνοντας στο προσκήνιο την ταραγμένη ζωή της Λάβλεϊς, η οποία σκοτώθηκε το 2002 σε αυτοκινητικό δυστύχημα, σε ηλικία 53 ετών.

 

«Το ήξερα ότι ήταν ρίσκο αυτός ο ρόλος και οι κοντινοί μου άνθρωποι δεν σταμάτησαν να μου το υπενθυμίζουν», λέει στην «Independent» η Σάιφριντ, η οποία στα 27 της αποφάσισε να τσαλακώσει την εικόνα της. «Αλλά ήθελα κάτι να με κεντρίσει και αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία». Αλλωστε είχε κοντά της τον Πίτερ Σάρσγκαρντ στον ρόλο του βίαιου, πρώην συζύγου της Λάβλεϊς, και τη Σάρον Στόουν, η οποία ερμηνεύει τη θρησκόληπτη μητέρα της.

 

«Θα χαιρόμουν εάν οι Αμερικανοί μπορούσαν να εκτιμήσουν το σεξ στην ταινία με τον τρόπο των Ευρωπαίων» συνεχίζει. «Εννοώ πως δεν είναι δα και τόσο μεγάλο πράγμα. Δεν με απασχολεί το γυμνό στις ταινίες, δεν είχα πρόβλημα να βγάλω τα ρούχα μου. Και ποτέ δεν σκέφτηκα ότι κάνω κάτι σαν πορνό. Ωστόσο, στην Αμερική σε στιγματίζουν για το σεξ. Ομως, δεν είναι καλύτερο από τις σκηνές βίας και τρόμου; Το σεξ κυριαρχεί στην κουλτούρα μας. Επομένως, γιατί να μη μιλάμε γι’ αυτό σε μια ταινία…».

 

Η Αμάντα Σάιφριντ τα τελευταία χρόνια έπαιξε στο ερωτικό θρίλερ «Chloe» με την Τζούλιαν Μουρ και στη γοτθική «Κοκκινοσκουφίτσα» δείχνοντας μια πιο σκοτεινή πλευρά της. «Οι ρόλοι είναι ένας τρόπος για να έρχομαι αντιμέτωπη με τον εαυτό μου, να τον προκαλώ, να μην εφησυχάζω. Με οδηγούν σε μέρη που με φοβίζουν. Ξέρω ότι έχω το ίματζ του καλού κοριτσιού, αλλά δεν θέλω να κολλήσω σε αυτό και να τυποποιηθώ» τονίζει.

 

Η ίδια δηλώνει ότι η εμπειρία των γυρισμάτων ήταν «η πιο οδυνηρή της ζωής της», ωστόσο νιώθει ελεύθερη για τις επιλογές της. Αντιθέτως, η Λάβλεϊς ήταν δέσμια του συζύγου της, ο οποίος την κακοποιούσε και τη βίαζε προκειμένου να παίξει στο «Βαθύ λαρύγγι». «Κάθε φορά που θα το βλέπετε», έλεγε, «θα βλέπετε πώς με βίασαν».

 

Επιμ.: Παρή Σπίνου

 

Scroll to top