19/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

«Αγαμέμνων» στην Πάτρα

 

Ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας σε μετάφραση Νικολέτας Φριντζήλα, σκηνικά Νικαίτης Κοντούρη, σκηνικό-κοστούμια Γιώργου Πάτσα, χορογραφία Ερμή Μαλκότση. Το βράδυ που ο βασιλιάς Αγαμέμνων επιστρέφει στο Αργος νικητής, έπειτα από τον δεκαετή τρωικό πόλεμο, έχοντας μαζί την ιέρεια του Απόλλωνα Κασσάνδρα ως σκλάβα κι ερωμένη του, η βασίλισσα Κλυταιμνήστρα θα τον υποδεχτεί στο παλάτι. Αργότερα, μέσα στη νύχτα, θα τον σφάξει με τα τα χέρια της καθώς και τη μάντισσα, έχοντας στο πλευρό της τον εραστή της Αίγισθο. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Θεοδώρα Τζήμου, Βασίλης Μπισμπίκης, Θέμης Πάνου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κορυφαίοι: Θύμιος Κούκιος, Βασίλης Πουλάκος, Kρις Ραντάνοφ, Κώστας Φαλελάκης, Μενέλαος Χαζαράκης, Κλαρινέτο: Xρήστος Καλκάνης.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Μητσοτάκης και Ευδαίμονες στη Σέριφο

 

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης (φωτ.) (Ενδελέχεια) και οι Ευδαίμονες unplugged παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα στο Φεστιβάλ της Σερίφου, βασισμένο στην καινούργια δισκογραφική δουλειά τους «Ο Μπερντές». Ο στιχουργός, συνθέτης, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Ενδελέχεια, με τη νέα του πλέον, επί σκηνής, ιδιότητα ως ερμηνευτή θα παρουσιάσει παλιά και καινούργια κομμάτια. Θα ακουστούν τραγούδια όπως «Φοβάμαι» και «Αθήνα» καθώς και παλιότερες συνθέσεις από την εποχή των Ενδελέχεια, προσαρμοσμένες στον νέο ήχο του δημιουργού. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν επιλεγμένες διασκευές ελληνικών τραγουδιών. Δημήτρης Μητσοτάκης: τραγούδι, κιθάρα. Ευδαίμονες unplugged: Αρετή Κοκκίνου: μαντολίνο, κιθάρες. Εύα Λαύκα: τραγούδι. Θανάσης Σολούκος: ακορντεόν.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Ο «Στόχος» του Πάνου Μουζουράκη

 

O Πάνος Μουζουράκης «παίζει» με το Big Band Project και βρίσκει τον «στόχο» του σε μια βραδιά με σουίνγκ διάθεση, φανκ, σόουλ, ροκ μελωδίες αλλά και πολλές εκπλήξεις. Με τη συνοδεία των επτά μουσικών και των τριών τραγουδιστών τής πιο φευγάτης μπάντας, ο Μουζουράκης μάς παρουσιάζει τον «Στόχο», την καινούρια του δισκογραφική δουλειά. Υπογράφει ο ίδιος τη μουσική σε τραγούδια που διακρίνονται για τον ιδιαίτερο ρυθμό τους και τους στίχους που συγκινούν, προβληματίζουν, παρασύρουν και διατηρούν το μοναδικό του ύφος. Απόψε στο Stage Musicafe (λεωφόρος Αλέξανδρου Φλέμινγκ 1, Ραφήνα, τηλ. 22940-28310, 6932-636514). Ωρα έναρξης 22.00, τιμή εισιτηρίου 7 €.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

«Τρωάδες» στο Φεστιβάλ Ηλιδας

 

«Τρωάδες» του Ευριπίδη στο 23ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ηλιδας σε διασκευή – απόδοση Αλέξη Μίγκα και σκηνοθεσία Μαίρης Βιδάλη. Η τραγωδία του Ευριπίδη, σύγχρονη όσο ποτέ, δείχνει την ανθρωπότητα να παρακολουθεί με τρόμο και αγανάκτηση άδικους και βρόμικους πολέμους, που εξαπολύουν οι ισχυροί του κόσμου εναντίον μικρών και αδύναμων λαών, με γνώμονα τα συμφέροντά τους. Η παράσταση εστιάζει στις πολλαπλές ερμηνείες και στον συγκερασμό πρόζας, μέλους. Σκηνικά – κοστούμια – μάσκες: Χάρης Σεπεντζής. Χορογραφίες: Jimmy G. Kalis. Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Πρωταγωνιστούν: Μαίρη Βιδάλη, Οδυσσέας Σταμούλης, Νίτα Παγώνη. Κορυφαία η Ελένη Ροδά. Συμμετέχουν Χαρά Καλατζίδου, Μαρία Συμεών, Κώστας Τσιομίδης.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

«Κοινός Λόγος» στην Πάρο

 

Ο «Κοινός Λόγος» της Ελλης Παπαδημητρίου στο Θέατρο Πάρκου Πάρου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, σκηνικά – κοστούμια Αντώνη Δαγκλίδη, επιλογή και διδασκαλία τραγουδιών Κώστα Βόμβολου, επιμέλεια κίνησης Αγγελικής Στελλάτου.

 

Η παράσταση, ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο από τη μαζική εξόντωση των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή ώς την Κατοχή και τον Εμφύλιο, βασίζεται σε αφηγήσεις ανώνυμων γυναικών, καταγραμμένες από την Ελλη Παπαδημητρίου. Οι αφηγήσεις αυτές έχουν κοινό εφόδιο τον λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους και το κλίμα της, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο την Ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας. Οι αφηγήσεις, η μουσική και τα τραγούδια μάς μεταφέρουν ήχους και αισθήματα από έναν κόσμο που θυσιάστηκε στους εθνικισμούς του 20ού αιώνα. Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου και Τάνια Παλαιολόγου.

 

Scroll to top