19/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παρασκήνια

      Pin It

Ο «δάκος» και οι σύμβουλοι

 

Σε καφενείο στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης έκατσε για περίπου μία ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ., Μανώλης Κεφαλογιάννης, την Παρασκευή και μίλησε με περίπου είκοσι -ηλικιωμένους στην πλειονότητά τους – ψηφοφόρους του. Οπως μετέφεραν παριστάμενοι, ο βουλευτής αποκάλυψε ότι έχει λάβει δάνειο πολλών χιλιάδων ευρώ, ώστε να πληρώνονται σύμβουλοι που μελετούν για λογαριασμό του τα μνημόνια και τα σχετικά νομοσχέδια. Ακόμη παρομοίασε, σύμφωνα με συνδαιτυμόνες, το ΠΑΣΟΚ με τον «δάκο» που καταστρέφει τις ελιές, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστρέψει τη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πληρώνει τα σπασμένα λόγω της δυσαρέσκειας για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

 

Ν.ΣΒ.

 

„…της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης!

 

Ο Στέλιος Σταυρίδης, μέχρι χθες πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, που αποπέμφθηκε επειδή μετέβη στην Κεφαλονιά με το «τζετ» του Δημήτρη Μελισσανίδη, έχει πλούσιο βιογραφικό. Η «Εφ.Συν.» είχε δημοσιεύσει αναλυτικά το εκτεταμένο έργο του και την ειδίκευσή του στο να κλείνει επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες, όπως την ΑΓΕΤ Ηρακλής και την κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον». Το μεγαλύτερο κοινωνικό του επίτευγμα βρίσκεται σε άλλο πεδίο. Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του: «Ο Στέλιος Σταυρίδης είναι πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα».

 

Χωρίς σχόλια…

 

Ν.ΣΒ.

 

„Τι φοβούνται;

 

Πέρασαν οκτώ μέρες από την εξέγερση της Αμυγδαλέζας και η αστυνομία δεν επιτρέπει την είσοδο σε παρατηρητές. Την Τετάρτη είχε αρνηθεί την είσοδο σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων επικαλούμενη την ασφάλειά τους επειδή συνεχίζονταν τα έργα αποκατάστασης. Υποτίθεται ότι θα είχαν τελειώσει σήμερα, ωστόσο νέο αίτημα της αντιπροσωπείας μετατέθηκε για την Τετάρτη. Αγνωστο παραμένει αν επιτράπηκε ο προαυλισμός των κρατουμένων, που επί τέσσερις τουλάχιστον μέρες παρέμεναν κλεισμένοι στα κοντέινερ, χωρίς κλιματισμό. Τόση ανησυχία για την ασφάλεια των παρατηρητών ή ακόμη ένα καψώνι στους κρατούμενους;

 

Δ.Αγγ.

 

„Εγκλημα και τιμωρία;

 

Προφυλακίστηκαν λοιπόν οι δύο «φόνισσες», μαμά και γιαγιά, που πέταξαν στα σκουπίδια το νεογέννητο βρέφος της εικοσάχρονης. Η δικαιοσύνη αποδόθηκε όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις που ακολουθήθηκαν και με λιντσάρισμα μέσα στις φυλακές. Κατάφεραν πάλι τα ΜΜΕ να κάψουν ζωντανές τις μάγισσες-Μήδειες, ενώ η τυφλή Δικαιοσύνη αποφάσισε. Μια εικοσάχρονη που πανικοβλήθηκε -γιατί άραγε- σε μια… τόσο πολιτισμένη χώρα, που σέβεται ακόμα και τα λάθη ενός νέου ανθρώπου, με σύμμαχο της ντροπής της τη μάνα της, σκότωσε τον καρπό ενός «απαγορευμένου» έρωτα (;). Ο πατέρας, ο ερωμένος, ο παππούς, ο δήμαρχος, ο αστυνόμος, ο παπάς, οι κάτοικοι, πού ήταν όλοι αυτοί όταν η απελπισία γεννήθηκε στην εικοσάχρονη πριν γεννηθεί το μωρό της; Τώρα όμως η πολιτεία βάζει τα πράγματα στη θέση τους και τις δύο γυναίκες ζωντανές στον τάφο του σωφρονιστικού συστήματος.

 

Α.Ψ.

 

„«Ξέπλυμα» από νησί σε νησί

 

Ποιος τιμώρησε ποιον στο τραπεζικό ξεκαθάρισμα που επέβαλε η τρόικα στην Κύπρο, δεν είναι σαφές. Τους Ρώσους, που διακινούσαν μαύρο χρήμα, υποτίθεται ότι είχαν βάλει στο στόχαστρο οι Ευρωπαίοι. Οι Κύπριοι τελικά υπέστησαν την τιμωρία, αφού οι «ύποπτοι» ολιγάρχες έφυγαν τρέχοντας για εξωτικούς προορισμούς. Πού πήγαν; Μακριά από το «βαρύ χέρι» των Βρυξελλών και του Βερολίνου, στις βρετανικές Παρθένους Νήσους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2013 οι Ρώσοι διοχέτευσαν 31,66 δισ. δολάρια στις Παρθένους Νήσους μειώνοντας τις «απευθείας επενδύσεις» στην Κύπρο κατά 20 δισ. δολάρια.

 

Ε.Π.

 

„Αξιολόγηση = απολύσεις

 

«Οι δήμοι έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στη φάση της κινητικότητας και του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου», δήλωσε στον Τύπο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. Ωστόσο, «ξαναπέταξε το μπαλάκι» στους αιρετούς, σημειώνοντας πως για να μην επαναληφθούν οριζόντιες περικοπές, πρέπει οι ίδιοι να προχωρήσουν στην «αξιολόγηση» δομών και προσωπικού. Υπενθυμίζεται πως προσφάτως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κατηγορούσαν, μέσω της «Εφ.Συν.», το κεντρικό κράτος για «εσκεμμένη καθυστέρηση». Τόνιζαν δε πως μέσω αντίστοιχων δηλώσεων, ο κ. Μιχελάκης «προδιαγράφει εκ των προτέρων πως αξιολόγηση σημαίνει απολύσεις».

 

Στ.Ζ.

 

„Ο Μανώλης Γιακουμάτος

 

Πέθανε την Παρασκευή και κηδεύεται σήμερα ο αντιστασιακός αγωνιστής κατά της δικτατορίας Μανώλης Γιακουμάτος. Υπήρξε από τους πρώτους που συμμετείχαν σε αντιδικτατορικές οργανώσεις και για τη δράση του φυλακίστηκε. Στέλεχος της Νεολαίας της ΕΔΑ και των Λαμπράκηδων, μετά του ΚΚΕ Εσωτερικού και του Συνασπισμού. Συνέβαλε στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, όπου συμμετείχε ενεργά. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα στα Καλύβια στις 6 μ.μ. στην εκκλησία του Ευαγγελισμού.

 

Π.Κ.

 

„Υποδειγματική παρουσία

 

Μετρημένη η δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Θανάση Καναούτη. Τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις της όσο και στις δηλώσεις της. Ας αναλογιστούμε σε τι φαινόμενα «κανιβαλισμού» θα οδηγούσε ο χειρισμός της υπόθεσης από επώνυμους «μεγαλοδικηγόρους» που, όπως έχει συμβεί συχνά στο παρελθόν, εκμεταλλεύτηκαν προς όφελος της προσωπικής τους προβολής και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, γεγονότα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

 

Στ.Ζ.

 

„Δεύτερο κάμπινγκ

 

Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ από τη βόρεια Ελλάδα θα «κατασκηνώσουν» από τις 22 μέχρι 25 Αυγούστου στη Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, στο πλαίσιο τριήμερου κάμπινγκ. Πρόκειται για μια κίνηση «αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής», ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσκεψη στους τέσσερις κρατούμενους του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις φυλακές Διαβατών, πεζοπορία στον Κάκαβο και εκδήλωση στη Μεγάλη Παναγιά για τα ζητήματα της ανάπτυξης. Η επιτυχία του πρώτου κάμπινγκ στα τέλη Ιουλίου στην Ηγουμενίτσα τούς έδωσε «φτερά».

 

Ν.ΣΒ.

 

„Σύντομο ανέκδοτο…

 

«Οριστική έξοδο από την κρίση» βλέπει ο Eυάγγ. Βενιζέλος από τον Σεπτέμβριο. Tο άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

 

Γ.Σμ.

 

„Αγώνας στις τουαλέτες

 

Με κατσαρίδες ασχολείται κυριολεκτικά η Χρυσή Αυγή, αφού παρουσίασε χθες μέσω της ιστοσελίδας της φωτογραφίες από τη Βουλή, όπου «έχουν χαλάσει τα υδραυλικά σε δυο τουαλέτες». Ο συντάκτης της ανακοίνωσης σημείωσε ότι «τρεις μέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οι μόνοι που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Βουλής είναι οι λιγοστοί φύλακες και οι συνεργάτες της «Χρυσής Αυγής», καθώς το κόμμα αυτό σε αντίθεση με «όλα τα αποκόμματα του “συνταγματικού τόξου” δεν κάνει διακοπές και συνεχίζει ακατάπαυστα τον πολιτικό Αγώνα». Αν ισχύουν όλα αυτά, γιατί δεν έπιασαν καμιά σφουγγαρίστρα να μαζέψουν τα νερά;

 

Ν.ΣΒ.

 

„Το χέρι των κομμάτων

 

Μια 90χρονη Βρετανίδα νοσοκόμα, που πέθανε τον Σεπτέμβριο, άφησε στη διαθήκη της 520.000 λίρες «σε όποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία την ημερομηνία του θανάτου της… για να τα χρησιμοποιήσει όπως αυτή νομίζει καλύτερα». Και τα δύο κυβερνώντα κόμματα, Συντηρητικοί και Φιλελεύθεροι, προφανώς έσπευσαν να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν την εντολή, χώρισαν την κληρονομιά ανάλογα με τη δύναμή τους (80% και 20% αντίστοιχα) κι έβαλαν τα χρήματα στα κομματικά τους ταμεία. Η κατακραυγή τούς ανάγκασε να τα επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία, με την υπόληψή τους βαθιά λαβωμένη στα μάτια της κοινής γνώμης.

 

Ε.Π.

 

„Κίνδυνος… η Αριστερά!

 

«Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν είναι άξιοι της εμπιστοσύνης σας», προειδοποίησε η Ανγκελα Μέρκελ χθες τους ψηφοφόρους της, επισείοντας για πρώτη φορά καθαρά τον «κίνδυνο» συμμαχίας των βασικών της αντιπάλων με το… τρισκατάρατο Αριστερό Κόμμα. «Εχουν παραβεί τις υποσχέσεις στο πρόσφατο παρελθόν», είπε, έχοντας προφανώς κατά νου δημοσκόπηση, που δείχνει τη δική της συντηρητική συμμαχία και μια ενδεχόμενη συνεργασία των τριών κομμάτων Κεντροαριστεράς και Αριστεράς ακριβώς ισόπαλες στο 46%! Και για να σπρώξει τον κόσμο της στις κάλπες, τους απείλησε ότι εάν αδρανήσουν, μπορεί και να μην εκλεγεί. Πανικός…

 

Ε.Π.

 

Scroll to top