Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Η Μπαρτσελόνα περνούσε ευτυχισμένες ημέρες. Εξαιρετικά αποτελέσματα στο γήπεδο, το ένα ρεκόρ μετά το άλλο να σπάνε, και η προχθεσινή ανακοίνωση για τους τρεις εμβληματικούς παίκτες της, τον Μέσι, τον Τσάβι και τον Πουγιόλ να ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους…

 

Μέσα στο γενικό κλίμα ευφορίας πασπαλισμένο με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, λοιπόν, η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία: Ο Τίτο Βιλανόβα εμφάνισε πάλι κακοήθη όγκο στην παρωτίδα.

 

Σύμφωνα με το χθεσινό ανακοινωθέν των ιατρικών υπηρεσιών της Μπαρτσελόνα, ο 44χρονος τεχνικός θα υποβληθεί σήμερα Πέμπτη σε νέα εγχείρηση για την αφαίρεση νέας κακοήθειας στην παρωτίδα (σιελογόνος αδένας που βρίσκεται κάτω από το αυτί). Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και θεωρούν ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή όσο πέρυσι. Προβλέπουν, μάλιστα, πως, αν η μετεγχειρητική περίοδος εξελιχθεί ομαλά, θα βρίσκεται τα Χριστούγεννα στο σπίτι του.

 

Θα ακολουθήσει χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες και, τον ίδιο καιρό, ανάλογα με την εξέλιξή του, θα μπορεί να συνδυάσει και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις με την Μπαρτσελόνα. Οσο λείψει, θα τον αντικαταστήσει στον πάγκο της ομάδας ο βοηθός του, Ζόρντι Ρόουρα – ξεκινώντας από το ματς πρωταθλήματος με τη Βαγιαδολίδ το απόγευμα του Σαββάτου.

 

Η μάχη του Βιλανόβα με τον καρκίνο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011. Την ημέρα που η ομάδα ταξίδευε στην Ιταλία για αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωνε ότι ο (τότε) βοηθός προπονητής Τίτο Βιλανόβα έμεινε πίσω για λόγους υγείας. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης κακοήθους όγκου από την παρωτίδα και κατόπιν υποβλήθηκε σε θεραπεία.

 

Στις 7 Δεκεμβρίου επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας και σιγά σιγά έκανε την εμφάνισή του στο πλευρό του Πεπ Γουαρδιόλα και στους αγώνες. Στις 27 Απριλίου ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο διάδοχός του στον πάγκο των «μπλαουγράνα».

 

Και όταν παρουσιάστηκε επίσημα από τον σύλλογο, στις 15 Ιουνίου, δήλωσε σε μια αποστροφή του λόγου του: «Η πρόκληση του να διαδέχεσαι τον Πεπ είναι τεράστια, αλλά όχι μεγαλύτερη από το να ξεπερνάς τον καρκίνο…»

 

Από την ώρα που έγινε χθες γνωστή η είδηση της ασθένειας του Βιλανόβα, τα μηνύματα στήριξης άρχισαν να καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ισπανίας και το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών και η επίσημη ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης: «Θέλουμε να εκφράσουμε όλη τη συμπαράσταση, στοργή και συμπάθειά μας στον προπονητή της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα, στον οποίο ευχόμαστε την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση, και τη στήριξή μας στον σύλλογο και την οικογένειά του».

Scroll to top