21/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο συνιδρυτής της Apple, Στιβ Βόσνιακ, επιτίθεται στον Αστον Κούτσερ

Η ταινία για τον Στιβ Τζομπς; Επιστημονική φαντασία!

      Pin It

Τις αντιρρήσεις του για την ταινία δεν τις έκρυψε ποτέ. Από την πρώτη στιγμή που το φιλμ «Jobs» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς, o συνιδρυτής της Apple, Στιβ Βόσνιακ, ξεκίνησε τον δικό του πόλεμο εναντίον της. H ταινία, σε σκηνοθεσία Τζόσουα Μάικλ Στερν, στην οποία ο Αστον Κούτσερ υποδύεται τον Στιβ Τζομπς, καταγράφει την πορεία του σημαντικού Αμερικανού επιχειρηματία από τα πρώτα του πειράματα στο γκαράζ του πατρικού του σπιτιού έως τη δημιουργία του τεχνολογικού κολοσσού (συγκεκριμένα ώς το 2001 που η εταιρεία έφερε επανάσταση με την παρουσίαση του ipod).

 

Η ταινία, η οποία βγήκε στους αμερικανικούς κινηματογράφους το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν λογικό να πυροδοτήσει αντιδράσεις. Γεμάτος περιφρόνηση και ειρωνεία, ο Στιβ Βόσνιακ σχολίασε στην ιστοσελίδα Gizmodo: «Θα μπορούσε κανείς να δει την ταινία για να διασκεδάσει. Αλλά επ’ ουδενί δεν είναι τόσο καλή για να τη συστήσει κανείς». Και συνέχισε: «Ενας φίλος μού είπε ότι δεν ενδιαφέρεται να τη δει διότι δεν παρακολουθεί ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Τέτοια δεν είναι και το “Jobs”; Νομίζω πάντως πως όλο το λάθος ξεκινά από την εσφαλμένη εντύπωση που έχει ο ίδιος ο Κούτσερ για τον Στιβ Τζομπς».

 

Ασφαλώς η πλευρά των παραγωγών της ταινίας πέρασε κι αυτή στην επίθεση και μάλιστα διά στόματος Αστον Κούτσερ. «Ο Βόσνιακ τα λέει αυτά διότι πληρώνεται από άλλη εταιρεία παραγωγής η οποία ετοιμάζει τη δική της ταινία για τον Στιβ Τζομπς. Αντιθέτως, όταν εμείς τον αναζητούσαμε δεν ήταν ποτέ διαθέσιμος».

 

Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν κρατά τα προσχήματα. Οταν η ταινία προβλήθηκε στο Σάντανς, ο Βόσνιακ απλώς ισχυρίστηκε πως περιέχει πολλές ανακρίβειες που αφορούν τη σχέση του με τον Στιβ Τζομπς και την αρχή της συνεργασίας τους. «Στην ταινία οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», είπε ενοχλημένος από μια σκηνή που ο Τζομπς προσπαθεί να πείσει τον Βόσνιακ για την επανάσταση της τεχνολογίας. «Εκείνη την εποχή δεν ήμασταν επαγγελματίες. Ημασταν δυο παιδιά που είχαν μια σχέση διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται. Είμαι κάπως ενοχλημένος και αμήχανος», δήλωσε ο Βόσνιακ ξεκαθαρίζοντας πως, ανεξαρτήτως κριτικών, ο Αστον Κούτσερ και οι παραγωγοί του φιλμ δεν θα καλοπεράσουν με τα σχόλιά του.

 

Στο διά ταύτα τώρα, οι κριτικές για την ταινία είναι αρκετά μετριοπαθείς και τα έσοδα χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Το αμερικανικό box office κατέγραψε ότι στα ταμεία μπήκαν μόλις 6,7 εκατομμύρια δολάρια. Ποσό που στέρησε στην ταινία την παρουσία της στην πρώτη επιτυχημένη πεντάδα…

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top