21/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιρασμένες οι εντυπώσεις από τη νέα συλλογή της σειράς Verve Remixed

Οι πρώτες κυρίες της τζαζ στο μουσικό μίξερ

«Verve Remixed: The First Ladies Project» (Verve).
      Pin It

«Verve Remixed: The First Ladies Project»
(Verve)

 

Eκμεταλλευόμενη για άλλη μια φορά τον πλούτο του τζαζ καταλόγου της, η Verve ζήτησε από περιζήτητους dj’s και παραγωγούς της εποχής μας να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να προσθέσουν μια ακόμα συλλογή στη σειρά Verve Remixed. Aπό τη μια πράγματι είναι σημαντικό που μια εταιρεία κλασικού ρεπερτορίου τολμά να φρεσκάρει το ρεπερτόριό της έστω και με ρεμίξ. Από την άλλη είναι πολύ δύσκολο να παρουσιάσεις έναν δίσκο όπου και οι 13 διασκευές να είναι αντάξιες της ιστορίας των κομματιών.

 

Αυτή τη φορά η σκέψη ήταν να τιμήσουν τις γυναίκες. Ετσι, στο νέο άλμπουμ με τίτλο «Verve Remixed: The First Ladies Project», τα κομμάτια που διασκευάστηκαν ερμηνεύουν οι σπουδαίες Μπίλι Χολιντέι, Ελα Φιτζέραλντ, Ντάινα Ουάσινγκτον, Αστρουντ Ζιλμπέρτο, Σάρα Βον και φυσικά η Νίνα Σιμόν, η οποία είναι και η μόνη που συμμετέχει στο άλμπουμ με τρία τραγούδια παρακαλώ!

 

«Η Νίνα Σιμόν με κάνει να χαμογελώ, να κλαίω, να κατανοώ καλύτερα τον εαυτό μου. Ολα την ίδια στιγμή και σε κάθε της τραγούδι. Μοιάζει σαν ένα είδος εξουσίας, μια μοναδική εμπειρία, ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο συναίσθημα να την ακούς να τραγουδά», δήλωσε ο Derek Vincent Smith (γνωστός και ως Pretty Lights), που διασκεύασε το «I put a spell on you». «Δεν νομίζω ότι υπάρχει μουσικός σε όλες τις περιόδους που να με έχει επηρεάσει σαν κι αυτήν. Η ευκαιρία να μιξάρω το τραγούδι της «I put a spell on you» ήταν μια απερίγραπτη εμπειρία. Ελπίζω να μπορέσω να το κάνω ξανά».

 

Για να τα δούμε τώρα ένα ένα. To «Too darn hot» με τη φωνή της Ελα Φιτζέραλντ (RAC MIX) έχει ενδιαφέρον καθώς η διασκευή ξεφεύγει από αυτές που είχαμε ακούσει. Το «Fly me to the moon» (KASKADE REMIX) σε αρκετά ηλεκτρονικούς δρόμους είναι βέβαιο ότι το έχετε ακούσει σε κάποιο μπαρ φέτος το καλοκαίρι. Το «Please Mr Brown» (PONTUS WINNBERG OF MIIKE SNOW REMIX) της Σάρα Βον είναι μακράν από τα ωραιότερα κομμάτια του δίσκου καθώς αποπνέει μια περίεργη νοσταλγία, το «Feeling good» (BASSNECTAR REMIX) ξεκινά με τον τρόπο που ξέρουμε από την κλασική εκδοχή της Νίνα Σιμόν, αλλά μετά αρχίζει ένας καταιγισμός ήχων και ρυθμών που σε κάποιες στιγμές σκεπάζουν χωρίς λόγο τη φωνή της μεγάλης ερμηνεύτριας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το πολυδιασκευασμένο επίσης «I put a spell on you», το οποίο τραγουδά φυσικά η ίδια ερμηνεύτρια. Το «Μy man» (TORO Y MOI REMIX) με τη φωνή της Μπίλι Χολιντέι έχει υποστεί πολύ πειραματισμό και ίσως χωρίς λόγο. Αυτά είναι περίπου τα πρώτα κομμάτια της συλλογής. Από εκεί και μετά δυστυχώς το άλμπουμ μοιάζει να χαμηλώνει ταχύτητες. Για να μην πούμε πως μοιάζει να κάνει κοιλιά.

 

Το «So nice» (AZARI & III REMIX) της Αστρουντ Ζιλμπέρτο είναι μια νωχελική καλοκαιρινή σάμπα. Tο «Don’t let me be misunderstood» (ZEDS DEAD REMIX) δεν εμπεριέχει καμία μουσική ακρότητα, το «Corcovado» (TOKiMONSTA REMIX) ακούγεται παραπάνω lounge και άτονο απ’ όσο του αξίζει, ενώ το τελευταίο κομμάτι «I’ve got you under my skin» (DJ CARNAGE AND VICTOR NIGLIO REMIX) με την Ντάινα Ουάσινγκτον δεν αλλάζει τις εντυπώσεις.

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top