21/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η οκταμελής μπάντα με νέα δισκογραφική δουλειά

Gogol Bordello - «Pura Vida Conspiracy» (ATO Records/Casa Gogol).
      Pin It

Gogol Bordello – «Pura Vida Conspiracy»
(ATO Records/Casa Gogol)

 

Τρία χρόνια απουσίας από τα στούντιο ήταν αρκετά. Η οκταμελής μπάντα (όλο αλλάζουν αριθμό μελών) Gogol Bordello, που ξέρει όσο λίγοι να «πλέκει» τους καταιγιστικούς ρυθμούς με τις παραδοσιακές αναφορές και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του ροκ με την έθνικ πολυχρωμία, είναι ξανά εδώ.

 

Με επικεφαλής τον Ουκρανό Γιουτζίν Χερτζ, επέστρεψε με μια ολοκαίνουργια δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Pura Vida Conspiracy», στην οποία περιλαμβάνονται δώδεκα νέα τραγούδια.

 

Ο τραγουδιστής τους Γιουτζίν Χερτζ, αυτός ο φοβερός τρελάρας, μας είχε ανακοινώσει πριν από καιρό ενθουσιασμένος ότι το πρώτο τραγούδι κυκλοφόρησε με τίτλο «Lost Innocent World». Ενα κομμάτι που ξεκινά θυμίζοντας ολίγον Calexico αλλά στη συνέχεια θυμίζει ροκ καταγγελία. Αργότερα ακολούθησε το «Malandrino», ένα κομμάτι που παραπέμπει σε παλαιότερες συνθέσεις τους και συνδυάζει λάτιν στοιχεία και μελωδίες που έχουν ρίζες στην Ανατολική Ευρώπη. Οσο για τα υπόλοιπα κομμάτια, το «We Rise Again», με το οποίο ξεκινά ο δίσκος, έχει καταιγιστικές κιθάρες και πολύ εύστοχους στίχους, όπως αυτός που λέει «Borders are scars on the face of the planet» (δηλαδή «τα σύνορα είναι ουλές στο πρόσωπο του πλανήτη μας»). Το «Dig Deep Enough» είναι από τα ωραιότερα του δίσκου και θυμίζει γιορτή, καθώς εμπεριέχει στοιχεία ρέγκε και κούμπια. Ενώ, το «I Just Realized» έχει γίνει αδυναμία μας τελευταία.

 

Σε παραγωγή Αντριου Σεπς, το νέο άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο El Paso του Τέξας (θα έλεγε κανείς ότι η τεξανή σφραγίδα έχει μπει και στις μουσικές τους). Το συγκρότημα έχει φανατικό κοινό στη χώρα μας. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα εκτιμήσουν πολύ και αυτόν τον δίσκο τους. Διότι εκτός των άλλων για πρώτη φορά οι Gogol Bordello συνδυάζουν τόσα πολλά μουσικά είδη μαζί, με πολύ εύστοχο τρόπο.

 

M.K.

 

Scroll to top