21/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κι έχει ένα φεγγάρι απόψε…

      Pin It

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα, ανοίγουν απόψε για την αυγουστιάτικη πανσέληνο και προσκαλούν το κοινό για μια νύχτα ψυχικής ανάπαυλας και απόλαυσης. Πλήθος εκδηλώσεων θα φιλοξενηθούν, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, «η συγκεκριμένη βραδιά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την εθελοντική συμμετοχή των αρχαιοφυλάκων». Παράλληλα με δική της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων) «εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, από κοινού με τα σωματεία–μέλη μας, θα υποδεχτούμε τους χιλιάδες επισκέπτες… και θα τους ενημερώσουμε για ό,τι συμβαίνει στο υπουργείο Πολιτισμού, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την αγωνία μας για το εάν θα μπορέσει να επαναληφθεί μια τέτοια εκδήλωση στο μέλλον, εφόσον προχωρήσουν οι απολύσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού».

 

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Σουνίου θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 8.00 το βράδυ ενώ πολλοί άλλοι θα κλείσουν μετά τα μεσάνυχτα. Ο πλήρης κατάλογος των χώρων και των εκδηλώσεων δημοσιεύεται στη διαδικτυακή σελίδα του υπουργείου Πολιτισμού (www.yppo.gr). Ωστόσο σας υπενθυμίζουμε ορισμένες εκδηλώσεις με επίκεντρο τη μουσική:

 

Το Μουσείο Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα (με ελεύθερη είσοδο μετά τις 9.30) ενώ στον αύλειο χώρο το μουσικό σχήμα της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών θα δώσει συναυλία. Στον λόφο του Φιλοπάππου η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα παίξει για τους ρομαντικούς.

 

Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου στην καρδιά της Αθήνας η Αργυρώ Καπαρού θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο της Λίνας Νικολακοπούλου. Θα τη συνοδεύουν στο πιάνο ο Γιάννης Τσόλκας, στην κιθάρα ο Βασίλης Χατζηλούκας και στο ακορντεόν ο Παναγιώτης Τσεβάς (στις 21.00).

 

Με συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας και υπό το φως της πανσελήνου ανοίγουν την αυλαία τους τα φετινά 38α Αισχύλεια. Ο Γιώργος Ανδρέου και ο Γιώργος Καζαντζής παρουσιάζουν έναν κύκλο από γνωστά τραγούδια τους που έγιναν επιτυχίες με τις φωνές της Μελίνας Κανά και του Βασίλη Λέκκα. Με τη συνοδεία των πιάνων των δύο συνθετών θα ακουστούν: «Μικρή πατρίδα», «Ηταν αέρας», «Αγιος ο έρωτας», «Σαν καταιγίδα», «Τις θάλασσες σταμάτα», «Γράμμα στον κ. Νίκο Γκάτσο», «Φωτιά κι αρμύρα» «Να μ’ αγαπάς» κ.ά.

 

Μακεδονία: Στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας θα θυμίσει μελωδίες από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

 

Υπόλοιπη Ελλάδα: Στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ (Κάστρο Ιωαννίνων) θα τραγουδήσει ο Δημήτρης Μπάσης, στο βυζαντινό κάστρο Τρικάλων η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» θα ερμηνεύσει τραγούδια ειδικά για το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Τζαζ βραδιά με τη «Volos Jazz Orchestra» στον λόφο Επισκοπής (Βόλος), ενώ στο παλιό φρούριο Κέρκυρας η Αλίκη Καγιαλόγλου υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι «Στο φως του φεγγαριού από τον Χατζιδάκι μέχρι τον Piazzola». Παράλληλα η Ορχήστρα των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού, θα παρουσιάσει το μουσικό πρόγραμμα «Μες στο Μουσείο. Μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο και τη Λιλιπούπολη» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παρουσιάσει τα αγαπημένα της τραγούδια στον αρχαιολογικό χώρο Ρόκκας (Χανιά).

 

Scroll to top