22/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φονική επίθεση σε μετανάστες

Νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας στην Καλλιθέα, με θύματα δύο αλλοδαπούς από το Μπανγκλαντές που επέστρεφαν σπίτι τους.
      Pin It

Νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας στην Καλλιθέα, με θύματα δύο αλλοδαπούς από το Μπανγκλαντές που επέστρεφαν σπίτι τους

 

Χάρη στην παρέμβαση των κατοίκων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

 

Της Αφροδίτης Τζιαντζή

 

Νέα ρατσιστική επίθεση εναντίον μεταναστών καταγγέλλουν η ΚΕΕΡΦΑ και το Ελληνο-μπανγκλαντεσιανό Εμπορικό Επιμελητήριο. Αυτή τη φορά τα θύματα ήταν δύο μετανάστες από το Μπανγκλαντές που επέστρεφαν από τη δουλειά τους με μηχανάκι, τη Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή της Καλλιθέας: ο Ζαχίρ Ντακουά, που ζει 15 χρόνια στην Ελλάδα με την οικογένειά του και έχει μια μικρή επιχείρηση, και ο βοηθός του Φεζλέ Ραχμάν.

 

Τους χτύπησαν με μανία

 

Στην οδό Μεταμόρφωσης 13 τούς πλησίασαν απειλητικά δύο άτομα με καδρόνια, έριξαν το μηχανάκι στην άσφαλτο και τους χτύπησαν με μανία. Σώθηκαν χάρη στη δυναμική αντίδραση κατοίκων της γειτονιάς, που ανάγκασαν τους επιτιθέμενους να τραπούν σε φυγή, αφού λίγο πριν προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν από τον έναν μετανάστη μια τσάντα με λάπτοπ: «Ευτυχώς που βοήθησαν κάποια παιδιά Ελληνες που κατέβηκαν από τις πολυκατοικίες ακούγοντας τις φωνές. Αλλιώς σήμερα οι συμπατριώτες μου μπορεί να μη ζούσαν», λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Ελληνο-μπανγκλαντεσιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αριφούρ Ραχμάν.

 

«Δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν τους δράστες, γιατί ήταν σκοτεινά και τους χτύπησαν πισώπλατα.

 

»Πιθανότατα πρόκειται για φασιστοειδή, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις στην περιοχή της Καλλιθέας. Εμείς ως επιμελητήριο καταδικάζουμε αυτή τη βαρβαρότητα και ευχαριστούμε πολύ τους κατοίκους που συμπαραστάθηκαν».

 

Ο Ζαχίρ Ντακουά μεταφέρθηκε με τραύματα στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας, όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης και στο νοσοκομείο. Μόλις ο μετανάστης συνέλθει (ακόμα δεν μπορεί να μιλήσει) θα καταθέσει μήνυση. Ο βοηθός του έχει και αυτός τραύματα στα χέρια, αλλά είναι καλά στην υγεία του.

 

Η πρόσφατη επίθεση στην Καλλιθέα προστίθεται σε προηγούμενα ρατσιστικά κρούσματα που εμφανίζουν έξαρση τον Αύγουστο. Αναφέρουμε ενδεικτικά την πισώπλατη επίθεση σε 28χρονο Πακιστανό με μαχαίρι από πέντε άτομα στο Τζάνειο του Πειραιά στις 6 Αυγούστου και το φρικιαστικό μαχαίρωμα δύο νέων Πακιστανών από χρυσαυγίτες στο Ηράκλειο στις 13 Αυγούστου.

 

Περιστατικά εκφοβισμού στον Μαραθώνα και επιθέσεις στη Νέα Ιωνία και το Περιστέρι μέσα στον Αύγουστο αναφέρει ο Τζαβέντ Ασλαμ από την Πακιστανική Κοινότητα. «Οι ναζί βλέπουν ότι δεν έχει πολλούς αντιφασίστες και αριστερούς στην πόλη και βγαίνουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο».

 

Scroll to top