23/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Θέατρο της Κρίσης στην Επίδαυρο

 

Πέντε ευρωπαϊκά θέατρα (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία) συσπειρώνονται ενάντια στην οικονομική κρίση. Παρουσιάζουν τα έργα τους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Culture World Crisis Theatre στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, από απόψε 23 μέχρι και τις 25 Αυγούστου. Υπεύθυνος για το «Θέατρο της Κρίσης» είναι ο καθηγητής Γιάγκος Ανδρεάδης, ο οποίος υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία της ελληνικής συμμετοχής.

 

Απόψε η γαλλική ομάδα (20.00) θα παρουσιάσει το «The Power of Yes» του βραβευμένου Αγγλου συγγραφέα Ντέβιντ Χέαρ (φωτ.). Ακολουθεί το «The Cyclops Survival» (22.00) από το Ελληνικό Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου, με πρωταγωνιστές τους Μάνια Παπαδημητρίου, Γιώργο Μωρόγιαννη, Χρήστο Ευθυμίου, Κίμωνα Ρηγόπουλο. Πρόκειται για ένα πολιτικό μιούζικαλ, μια διασκευή με τη μέθοδο του Μπρεχτ του σατυρικού δράματος του Ευριπίδη «Κύκλωψ». Θέμα του, η ανθρωποφαγία. «Οχι μόνο στην κυριολεκτική, αλλά, κυρίως, στην πολιτική και κοινωνική προέκτασή της, όπως τη βιώνουμε μέσα στον ζόφο της σημερινής κρίσης», σημειώνει ο Γιάγκος Ανδρεάδης. Υπηρετώντας αυτήν τη λογική, οι ηθοποιοί μεταμορφώνονται άλλοτε σε μυθικά όντα και άλλοτε σε σημερινούς πάσχοντες και αγωνιζόμενους ανθρώπους. Ελεύθερη είσοδος.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Μαρινέλλα-Χατζής στη Θήβα

 

Η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής με το «Ρεσιτάλ», στο Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου «Μελίνα Μερκούρη» στη Θήβα. Το αξέχαστο «Ρεσιτάλ» του χειμώνα του 1976 φαίνεται ότι αντέχει στον χρόνο. Η μουσική παράσταση, που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής, μας ταξιδεύει στο συναίσθημα, σε μνήμες παλιές, με τραγούδια όπως «Κι ύστερα…», «Θυμάμαι», «Δεν είμ' εγώ», «Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά…», «Η αγάπη όλα τα υπομένει…».

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Τουρνουά σκακιού στον Δήμο Νίκαιας

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη για την 69η επέτειο από το Μπλόκο της Κοκκινιάς ο σύλλογος «Φυσιολάτρης» Νίκαιας σε συνεργασία με τον δήμο και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία διοργανώνει την Παρασκευή 23 Αυγούστου ώρα 17.00 το 33ο τουρνουά Active με σύστημα ελβετικό των 7 γύρων με ελεύθερη συμμετοχή στις κατηγορίες: Ανδρών, Γυναικών, Βετεράνων, Παίδων, Παμπαίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων και Μίνι.

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον ανοιχτό χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, Ηλιουπόλεως 100 στη Νίκαια.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Εκθεση στο Λαύριο

 

Εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αγάπης Ψαρράκη με τίτλο «Αναζητήσεις», στον εκθεσιακό χώρο Piccolo Gallery στο Λαύριο (Μουσουργού Μητροπούλου 49-51). Γεννημένη στο Ντίσελντορφ αλλά μεγαλωμένη στο Λαύριο, η ζωγράφος αφουγκράζεται τη ρευστότητα της εποχής μας και σε αυτήν αντιπαραβάλλει σταθερές αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης. Αγάπη, έρωτας, αρμονία σώματος, πνεύματος και ψυχής. Η παλέτα της επικεντρώνεται σε γκρίζους τόνους, για να δώσει έμφαση στις μοναχικές διαδρομές. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

«Επιθεωρητής» στο Νταμάρι Βριλησσίων

 

«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ στο ανοιχτό Θέατρο Βράχων «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στο Νταμάρι Βριλησσίων, σε απόδοση-σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, σκηνικά Γιώργου Πάτσα, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Γιάννη Αναστασόπουλου. Μια κωμωδία καταστάσεων που ξεμπροστιάζει την ανθρώπινη αδηφαγία, τη διαφθορά της αυτοκρατορικής Ρωσίας, αλλά και τη σκέτη ανθρώπινη βλακεία. Το έργο, γραμμένο το 1842, αφηγείται την κωμικοτραγική ιστορία μιας μικρής πόλης χαμένης στις ρωσικές υπαίθρους, η οποία πανικοβάλλεται από την έλευση του πανούργου δημοσιοϋπαλληλίσκου Χλιεστάκοφ στα μέρη τους, νομίζοντας πως πρόκειται για τον κρατικό επιθεωρητή που αναμενόταν και απειλεί να ξεσκεπάσει την ασίγαστη διαφθορά που τους δέρνει. «Ποιητική ατμόσφαιρα απελπισίας, αριστοτεχνική κωμική κορύφωση, σπαρταριστοί χαρακτήρες και εξαιρετική πρωτοτυπία πλοκής, από την οποία απουσιάζει εντελώς οποιαδήποτε υποψία ερωτικού ενδιαφέροντος ή υποψία… θετικού χαρακτήρα», σημειώνει ο σκηνοθέτης. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιώργος Αρμένης, Αριέττα Μουτούση, Μιχάλης Μητρούσης, Δανάη Σκιάδη, Θόδωρος Κατσαφάδος, Γιώργος Ψυχογιός, Θανάσης Κουρλαμπάς, Κώστας Κορωναίος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Βαγγέλης Ψωμάς, Θωμάς Γκαγκάς, Γιώργος Μπούγος.

 

Scroll to top