Paok-Panaitolikos-thema

26/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Και ξαφνικά… την ψώνισαν!

      Pin It

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Μία μέρα μετά το 1-1 με τη Σάλκε έγραφα πόσο κακή ομάδα είναι ακόμη ο ΠΑΟΚ. Κι έλεγα πόση δουλειά χρειάζεται να ρίξει ακόμη ο Στέφενς, για να κυνηγήσει το ακατόρθωτο: να παίρνει αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, την ώρα που θα προσπαθεί να μάθει στους παίκτες του βασικά πράγματα που δεν φαίνεται να τα κατέχουν.

 

Το σαββατιάτικο 2-0 από τον Παναιτωλικό μοιάζει λογικό, με την έννοια ότι έτσι όπως είναι η ομάδα αυτή τη στιγμή, ψάχνοντας τη νέα της ταυτότητα, ήταν ανθρώπινα και ποδοσφαιρικά αδύνατο να πάρει και νίκη σ΄ ένα εκτός έδρας παιχνίδι από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί και όλοι είχαν στο κέντρο του μυαλού τους την αυριανή ρεβάνς που είναι γι΄αυτούς το κρισιμότερο ματς της τελευταίας εικοσαετίας…

 

Εδώ άλλες και άλλες ομάδες, με τρανταχτά ονόματα και τεράστιες εμπειρίες, την έχουν πατήσει κατά καιρούς στο ταυτόχρονο κυνήγι πρωταθλήματος και Ευρώπης. Πόσο μάλλον ο ΠΑΟΚ που τώρα δημιουργείται σχεδόν από την αρχή. Το είπε κι ο Στέφενς μετά: «Ολοι είχαν το μυαλό τους στη Σάλκε».

 

Γι΄ αυτό καλό θα είναι να μην πάρει κανέναν από κάτω το 2-0, καθώς άλλο ματς ήταν το Σάββατο και εντελώς διαφορετικό θα δούμε λογικά την Τρίτη.

 

Ομως, τα όσα έγιναν στο Αγρίνιο είναι ένα πάθημα, αφορμή για κάποια μαθήματα, ειδικά σε μερικούς που ξαφνικά την ψώνισαν και την είδαν… ομαδάρα!

 

Θα θυμόσαστε το τέλος της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, όταν άνθρωποι μέσα από το κλαμπ οργάνωσαν ολόκληρη… εκστρατεία κατά της Σούπερ Λίγκας επειδή είχε δημοσιεύσει την επίσημη βαθμολογία, βάζοντας τις ομάδες που ισοβαθμούσαν με αλφαβητική σειρά. «Δεν θέλουν να μας βλέπουν πρώτους», έλεγαν μερικοί ΠΑΟΚτζήδες με «λόγο» και «άποψη», γιατί ενώ νίκησαν την Ξάνθη με το ευρύτερο σκορ της πρεμιέρας, δηλαδή με 3-0, τους έβαλαν στην… 4η θέση επειδή η λέξη ΠΑΟΚ αρχίζει από Π!

 

Σε όσους μου το έλεγαν σοβαρά και με παράπονο, απαντούσα πως αν εξακολουθήσουν να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και δεν αλλάξουν τη νοοτροπία τού μόνιμα κυνηγημένου και κατατρεγμένου, δεν θα έχουν καμιά ελπίδα να βρίσκονται και τη δεύτερη αγωνιστική στην κορυφή.

 

Δεύτερο κακό σημάδι για τον ΠΑΟΚ, τα πανηγυρικά μετά το 1-1 με τη Σάλκε που έκρυψαν τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν συνολικά και σ’ εκείνο το παιχνίδι.

 

Φυσικά, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, ήρθε η ώρα της αλήθειας στο Αγρίνιο και στο 2-0 από μια ομάδα που θα παλέψει σκληρά για να μην πέσει στο τέλος.

 

Εκεί φάνηκε η κακή νοοτροπία και η χαμηλή αυτοεκτίμηση που δεν γίνεται να αλλάξουν σε τόσο μικρό διάστημα από τον νέο προπονητή.

 

Scroll to top