26/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Κηλαηδόνης – Γερμανός ξανά μαζί

 

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κηφισιάς «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2013» ξεκινούν απόψε, με τη συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη και του Βαγγέλη Γερμανού. Μια νοσταλγική μαγική βόλτα στον χρόνο με στιγμές μνήμης, συγκίνησης, κεφιού και μουσικής, που έχει τίτλο «Ξανά μαζί». Τριάντα χρόνια μετά το ανεπανάληπτο πάρτι μιας γενιάς στη Βουλιαγμένη, ο διαχρονικός Λουκιανός θυμίζει υπέροχες μελωδίες μιας άλλης εποχής.

 

Στο Αίθριο του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης). Είσοδος: 15 €, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι 12 €. Ωρα έναρξης: 20.30.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Ταινίες στον κήπο

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συνεχίζει τις καλοκαιρινές προβολές στον κήπο του. Απόψε το βράδυ θα προβληθεί το φιλμ του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Αυτή η νύχτα μένει» (1999, Διάρκεια: 117′). Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Αντρέα, που αγαπά πολύ τη Στέλλα, αλλά έχει μόνο ένα μαγαζάκι της ΕΒΓΑ να της προσφέρει. Φιλοδοξώντας να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια, η Στέλλα φεύγει για τα σκυλάδικα της επαρχίας. Είναι η αρχή μιας κατάβασης στην κόλαση. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Νίκος Κουρής, Αθηνά Μάξιμου, Κώστας Μαρκόπουλος, Ζωή Ναλμπάντη, Θάνος Αλεξανδρής, Γιώργος Διαλεγμένος, Τάκης Σπυριδάκης, Γιάννης Ροζάκης, Θανάσης Βισκαδουράκης.

 

Κήπος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Ερμού 134-136, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3252214.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Ο Κύκλωπας στο Θέατρο Βράχων

 

Η περιοδεία της παράστασης «Κύκλωψ» του Eυριπίδη από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, συνεχίζεται, κι έτσι απόψε παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Το έργο του Ευριπίδη πραγματεύεται από μια άλλη οπτική γωνία τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του κύκλωπα Πολύφημου. Οταν ο πολυμήχανος και επινοητικός Οδυσσέας καταφτάνει στο νησί του Κύκλωπα για να βρει προμήθειες, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιθάκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κοινωνία που βασίζεται σε πρωτόγονα ένστικτα. Μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία, με τον χορό των σατύρων να δίνει τον τόνο, όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται: Νίκος Καραθάνος (Οδυσσέας), Δημήτρης Πιατάς (Κύκλωπας), Νίκος Χατζόπουλος (Σιληνός).

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

«Τρωάδες» στον Ολυμπο

 

Τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη παρουσιάζει απόψε, στο 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου, ο τοπικός θίασος «ΠΗΓΑΣΟΣ», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σιακάρα.

 

Μετά την πτώση της Τροίας, οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους η βασίλισσα Εκάβη, που θρηνεί τον χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Εκτορα, η Ανδρομάχη, η οποία θρηνεί σύζυγο και γιο. Και, ενώ, ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στον δρόμο για την πατρίδα. Αρχαία Λείβηθρα, ώρα 18.00. Τιμή εισιτηρίου: 10€.

 

Scroll to top