27/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Με εξοντώνουν οι άνθρωποι του Γ. Παπανδρέου»

Για σκευωρία από πολιτικά και δικαστικά κέντρα μίλησε ο Α. Τσοχατζόπουλος στην απολογία του, αρνούμενος ότι πήρε μίζες για τα εξοπλιστικά.
      Pin It

Για σκευωρία από πολιτικά και δικαστικά κέντρα μίλησε ο Α. Τσοχατζόπουλος στην απολογία του, αρνούμενος ότι πήρε μίζες για τα εξοπλιστικά

 

Tης Μαρίας Δήμα

 

Βολές κατά των πρώην συντρόφων του και κατά δικαστών και εισαγγελέων εξαπέλυσε χθες κατά τη διάρκεια… πολιτικής του ομιλίας–απολογίας ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος με όχημα offshore εταιρείες.

 

«Στη μεταπολίτευση δεν έχει ξανασυμβεί μέχρι σήμερα επίθεση τέτοιας μορφής σε βάρος ενός ανθρώπου της πολιτικής, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε για χρόνια το συμφέρον του Δημοσίου. Στη δική μου περίπτωση για πρώτη φορά η Βουλή χειραγωγήθηκε».

 

Στην επίθεσή του εναντίον του κόμματος που υπηρέτησε πάνω από τρεις δεκαετίες, υποστήριξε ότι από το στάδιο ακόμα της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή «μάς λανσάρανε ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο από πιστούς ανθρώπους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προήλθε από θεϊκή εξουσία άνωθεν». Κατά τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού, το κατηγορητήριο εκείνο ήρθε έτοιμο από νομική εταιρεία, ενώ η εναντίον του σκευωρία στήθηκε για να εξοντωθεί ο εσωκομματικός αντίπαλος όταν τα ηνία του κόμματος ανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου.

 

Αιχμές κατά δικαστών

 

Εβαλε και κατά δικαστών και εισαγγελέων καθώς, κατά την άποψή του, υπάρχουν κέντρα πολιτικο-δικαστικά που ασκούν εξουσία εδώ και καιρό με παρεμβάσεις στην ελληνική κοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις. «Οι τρεις λειτουργοί της Δικαιοσύνης που με έφεραν εδώ, δέχονται ότι τους ήρθε εντολή άνωθεν. Με συλλάβανε σε μια επικοινωνιακή προεκλογική σκοπιμότητα να προλάβουν, λες και ήμουν ο Αλ Καπόνε… γκάνγκστερ…».

 

Στην απολογία του χθες ο Ακης Τσοχατζόπουλος -η οποία συνεχίζεται σήμερα- απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο κατηγορητήριο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ζήτησα και δεν πήρα ποτέ ανταλλάγματα για τα εξοπλιστικά. Δεν έχω αυτή την περιουσία που μου αποδίδουν, ούτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται στο κατηγορητήριο».

 

Ο πρώην υπουργός επιχείρησε μια «ανάταξη της υπόθεσης», όπως είπε ένας εκ των συνηγόρων του, αποκαλώντας εαυτόν «δημόσιο θήραμα, που τον επέλεξαν μαζί με τους συγκατηγορουμένους του για την κάθαρση».

 

Πιο συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι:

 

Το κατηγορητήριο δεν είναι παρά μετάλλαξη του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, με πρωταγωνιστές την ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου και την παρασκηνιακή βοήθεια ιδιωτικού νομικού γραφείου – που κατασκεύασε το πόρισμα.

 

«Το ΠΑΣΟΚ στην εποχή του Κ. Σημίτη πράγματι παρήγαγε πολιτική. Ομως όλα αυτά ως διά μαγείας εξαφανίστηκαν όταν ανέλαβε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Η πολιτική του δεν ήταν πολιτική, ήταν τακτικισμός, ήταν διαχείριση. Οταν συγκρουστήκαμε στο ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου, τότε κάποιοι εμπνεύστηκαν τις διαδικασίες εξόντωσης του πολιτικού τους αντιπάλου».

 

«Η μικρή Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Οι δανειστές έχουν καταδικάσει τον ελληνικό λαό. Σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα μπορούσαν να επιβάλουν αυτά που επέβαλαν στην Ελλάδα».

 

Τύψεις για τη γυναίκα του

 

Μεγάλο μέρος της απολογίας του αφιέρωσε στη γυναίκα του Βίκυ Σταμάτη, ενώ για τους συγκατηγορουμένους του είπε ότι βασανίζεται από τύψεις καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν σχέση μαζί του, ακόμη και οι φυλακισμένοι. «Αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα τους άγγιζε κανένας», είπε.

 

Τη σύλληψη της γυναίκας του Βίκυς Σταμάτη χαρακτήρισε «κορωνίδα της σκευωρίας», δίνοντας έμφαση στη στέρηση του επτάχρονου παιδιού τους και από τους δύο γονείς του. «Αυτό είναι το απάνθρωπο, το εκβιαστικό. Βάλ’ τα με μένα. Δεν σου φτάνει; Εδώ είμαι», είπε. «Δύο γονείς μαζί στη φυλακή; Αυτό είναι ενάντια στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ηταν νόμιμο; ρωτώ. Υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, κύριοι; Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν το δέχεται αυτό, και οποίος το ισχυρίζεται έχει τάσεις προς τον φασισμό. Οι μελανοχίτωνες τα λένε αυτά. Φυλάκισαν και την κόρη μου, μάνα με τρία ανήλικα παιδιά».

 

Scroll to top