27/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Παρατείνεται η έκθεση στο Βυζαντινό

 

Παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου παίρνει η περιοδική έκθεση «Μεσαιωνική Τέχνη της Σερβίας» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Τρίτη-Κυριακή: 9.00-18.00. Οι περιοδικές εκθέσεις και το πωλητήριο λειτουργούν: 10.00-18.00). Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Βελιγραδίου και παρουσιάζει αξιόλογα αντικείμενα, πρωτότυπα και αντίγραφα του μουσείου, τα οποία διαρθρώνονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Περιλαμβάνει επίσης, αντικείμενα μικροτεχνίας (11ου-14ου αι.), αμφιπρόσωπες εικόνες και βημόθυρα, αντίγραφα τοιχογραφιών από σημαντικά σερβικά μνημεία, όπως από τις Μονές Μιλέσεβα, Στουντένιτσα, Κρακανίκα κ.ά. Παράλληλα διοργανώνονται, για το επόμενο διάστημα, ειδικές ξεναγήσεις από τις επιμελήτριες της έκθεσης (1/9/2013 και 15/9/2013).

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

«Περιφρόνηση» με ελεύθερη είσοδο

 

Η «Περιφρόνηση» του Ζαν Λικ Γκοντάρ παρουσιάζεται απόψε στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Δυσαρεστημένος από την καλλιτεχνική προσέγγιση του σκηνοθέτη του, ένας Αμερικανός παραγωγός προσλαμβάνει έναν Γάλλο συγγραφέα για να διασκευάσει σεναριακά την «Οδύσσεια» με εμπορικότερο πνεύμα. Ο τελευταίος θα παγιδευτεί δημιουργικά, οδηγώντας σε αδιέξοδο ακόμη και την προσωπική του ζωή. Με τους: Μπριζίτ Μπαρντό, Μισέλ Πικολί, Τζακ Πάλανς, Φριτς Λανγκ. Οι προβολές (κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ.-12.00 μεσάνυχτα) θα συνεχιστούν και το φθινόπωρο, με αφιερώματα και ταινίες από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Τις ημέρες των προβολών θα λειτουργεί ο κήπος του συλλόγου από τις 8.30 μ.μ. ώς το πέρας της προβολής. Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη (Ερμού 134 – 136, τηλ. 210 3252214).

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

«Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» στου Παπάγου

 

Η πετυχημένη παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Παπάγου (ώρα έναρξης 21.00, είσοδος 16 €, μαθητικό-φοιτητικό-άνεργοι-συνταξιούχοι: 13 €). Τον ομώνυμο ρόλο της γυναίκας-θρύλου, που οι στίχοι της έχουν περάσει στη διαχρονία μέσα από διάσημα ελληνικά τραγούδια, ερμηνεύει με επιτυχία η Νένα Μεντή. Kείμενο-σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας. Ολες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ διοργανώνονται στο ανακαινισμένο κηποθέατρο Παπάγου (οδός Κορυτσάς, 6η στάση Παπάγου, τηλ. 213-2027185, 186, 187).

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

«Τα παλιόπαιδα» σε πρώτη προβολή

 

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου παρουσιάζει σε πρώτη προβολή (κινηματογράφος «Αίγλη» Ζαππείου στις 9.00, είσοδος ελεύθερη) μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς στη Γαλλία, «Τα παλιόπαιδα» του Αντονι Μαρσιανό (2013). Σταματάμε να παίζουμε όταν μεγαλώνουμε ή μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να παίζουμε; Τα ξεκαρδιστικά «Παλιόπαιδα» προσπαθούν να απαντήσουν στο βασικό αυτό ερώτημα που διαχωρίζει το να μεγαλώνεις από τη μία και να ωριμάζεις από την άλλη. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 5 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους «Αίγλη» Ζαππείου και «Ριβιέρα» και στις 12 Σεπτεμβρίου στους υπόλοιπους κινηματογράφους.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Γυναικείος «Κοινός λόγος»

 

Ο «Κοινός λόγος» της Ελλης Παπαδημητρίου σήμερα παρουσιάζεται στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας (Γερμανού & Σωτηριάδου, τηλ. 2610 220829). Η παράσταση, ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο από τη μαζική εξόντωση των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή ώς την Κατοχή και τον Εμφύλιο, βασίζεται σε αφηγήσεις ανώνυμων γυναικών, καταγραμμένες από την Ελλη Παπαδημητρίου. Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, με τις: Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου.

 

Scroll to top