03/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Xρυσή Αυγή εναντίον προέδρου

      Pin It

Με προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατά του πολιτεύματος, το οποίο χαρακτηρίζει «κατ' επίφαση δημοκρατία», απάντησε η Χρυσή Αυγή στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κάρολου Παπούλια, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά τα πραγματικά της «πιστεύω» και την περιφρόνησή της για τη δημοκρατική τάξη, αλλά και προκαλώντας έντονες πολιτικές αντιδράσεις.

 

Ο Πρόεδρος, σχολιάζοντας την άνοδο της ναζιστικής οργάνωσης, ανέφερε: «Προσωπικά, αρνούμαι να δεχθώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ' ένα λαό σαν τον ελληνικό που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από τον ναζισμό. Σε αγώνες για ελευθερία και πανανθρώπινα ιδανικά». Παράλληλα τόνιζε ότι «χρέος της Πολιτείας είναι να μην αφήνει κενά που τα εμπορεύονται «νεόκοποι κήρυκες» μιας νέας τάξης πραγμάτων».

 

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, η οποία, παρότι είχε προσκληθεί, αρνήθηκε να παραστεί στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Προεδρίας, χαρακτηρίζει συλλήβδην το πολιτικό προσωπικό «προδότες και ξεπουλημένους πολιτικάντηδες που φταίνε για τη σημερινή λεηλασία της χώρας από τους ξένους τοκογλύφους και τους εγχώριους πλουτοκράτες, στην «ευγενή» τάξη της οποίας», όπως αναφέρει, «ανήκει και ο νυν πρόεδρος της κατ' επίφαση δημοκρατίας».

 

Μάλιστα «προειδοποιεί» ότι θα απέχει και στο μέλλον από «οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή με αυτούς που ευθύνονται για τον διεθνή διασυρμό της χώρας και την ισοπέδωση του ελληνικού λαού».

 

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέφυγαν να κάνουν σχόλιο επί της ανακοίνωσης, ενώ παρέπεμπαν στο μήνυμα του κ. Παπούλια, στο περιεχόμενο του οποίου, όπως σημείωναν, ο Πρόεδρος επιμένει.

 

Η επίθεση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του τη χαρακτηρίζει «χυδαία και αήθη», με πραγματικό στόχο «την ανατροπή τής δημοκρατικά συγκροτημένης πολιτείας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», ενώ, παράλληλα, τονίζει ότι είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου από το συνταγματικό τόξο των πολιτικών δυνάμεων κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας. Για «απαράδεκτη επίθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Προέδρου» έκανε λόγο και το ΚΚΕ.

 

Τ. Τ.

Scroll to top