17/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Eγκληματίες οι χρυσαυγίτες

      Pin It

Η εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, να κηρυχθούν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ένοχοι για συγκρότηση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανακουφίζει το λαϊκό δημοκρατικό αίσθημα και βάζει τα πράγματα στη σωστή τους πολιτική διάσταση. Αφενός απελευθερώνει την κοινωνία από τη σύγχυσή της και αφετέρου την προβληματίζει για την αποδεδειγμένη επαφή της Χ.Α. με στελέχη της κυβέρνησης. Πλέον τα εγκλήματα της ναζιστικής οργάνωσης θα κριθούν από τον Ποινικό Κώδικα, παρά τον πολιτικό μανδύα που φόρεσε η Χρυσή Αυγή μπαίνοντας στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Ο εισαγγελέας είδε πολύ καθαρά ότι η επιχειρησιακή δράση του ναζιστικού κόμματος, από την ίδρυσή του ακόμα, σκοπούσε σε βίαιες, μεθοδευμένες επιθέσεις εναντίον στοχοποιημένων ημεδαπών και αλλοδαπών, καθώς και πολιτικών του αντιπάλων και ότι ετέλεσε σοβαρά εγκλήματα, όπως εμπρησμούς, βαριές σωματικές βλάβες, εκβιασμούς, αλλά και ανθρωποκτονίες. Ο δικαστικός λειτουργός αποδίδει σαφείς ευθύνες στην ηγεσία της οργάνωσης για τις κορυφαίες πράξεις εγκληματικής βίας στις οποίες προέβησαν τα κομματικά στελέχη. Η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών διευκρινίζει σαφώς ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης δεν μπορεί να υφίσταται ποινικές κυρώσεις εξαιτίας των πολιτικών, κοινωνικών απόψεων, ιδεών και θεωριών. Οταν όμως επιχειρεί την επιβολή των απόψεών του διά της βίας, τότε υπόκειται στην τιμωρία του νόμου. Τα πολιτικά κόμματα, εκ του Συντάγματος, είναι υποχρεωμένα να διαφυλάσσουν το δημοκρατικό πολίτευμα και όχι να το φαλκιδεύουν, με πράξεις εγκληματικές ή με οποιασδήποτε μορφής βία.

 

Ο εισαγγελέας προτείνει το αυτονόητο, κάτι όμως που άργησε να γίνει αντιληπτό από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι, απογοητευμένοι από την αναξιοπιστία των κυρίαρχων κομμάτων, αναζήτησαν πολιτική ομπρέλα στην εθνικιστική ρητορική του ναζιστικού κόμματος, μη δίνοντας σημασία στις εγκληματικές ενέργειές του κατά μεταναστών αλλά και ιδεολογικών του αντιπάλων. Ας αναλογιστούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης τις δικές τους ευθύνες και κυρίως η Ν.Δ. για τη στήριξη που παρείχε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την αδιαφορία της στα εγκλήματα στα οποία προέβαιναν οι φανατισμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής με εντολές της ηγεσίας της.

 

Scroll to top