05/12/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η ΔΗΜΑΡ ως σύμμαχος των δυνάμεων Αλλαγής

Του Γιάννη Πανούση* Ο βίος λειψός. Τα όνειρα έξαλλα. Κι εμείς στη μέση. Αγης Μπράτσος, Τόσα λόγια Η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει θολώσει το μυαλό του κάθε Ελληνα που ζει σε απόγνωση. Εχει θολώσει τις ιδεολογικές σταθερές και έχει θολώσει και τις πολιτικές κινήσεις σκακιέρας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα θα επιχειρήσω να προσεγγίσω.
      Pin It

Του Γιάννη Πανούση*

 

Ο βίος λειψός. Τα όνειρα έξαλλα.

Κι εμείς στη μέση.

Αγης Μπράτσος, Τόσα λόγια

 

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει θολώσει το μυαλό του κάθε Ελληνα που ζει σε απόγνωση. Εχει θολώσει τις ιδεολογικές σταθερές και έχει θολώσει και τις πολιτικές κινήσεις σκακιέρας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα θα επιχειρήσω να προσεγγίσω τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς.

 

Η ΔΗΜΑΡ ως αριστερό κόμμα εξέφραζε και εκφράζει τους ανθρώπους που θέλουν να ανατρέψουν ειρηνικά τους άνισους και άδικους όρους της κοινωνίας και που οραματίζονται μια Ελλάδα χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

 

Η ΔΗΜΑΡ ως υπεύθυνη δύναμη επέμενε και επιμένει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, στην κατάλυση των δεσμών που δημιούργησαν τα χρέη και τα ελλείμματα από τις κυβερνήσεις του παρελθόντος, στην υπέρβαση των επιμέρους διαφορών χωρίς αλλοίωση της ιδεολογίας της.

 

Η ΔΗΜΑΡ ως καταλύτης του πάσχοντος πολιτικού συστήματος παρενέβαινε και παρεμβαίνει όχι μόνο για να διορθώνει τις παθογένειες του χθες, για να εξυγιάνει δομές και θεσμούς, για να προστατεύει τους αδύναμους και μη έχοντες, αλλά ταυτόχρονα επιχειρεί –μέσα σε δύσκολες συνθήκες– να στρίψει το τιμόνι της Ελλάδας και της Ευρώπης προς αριστερές κοινωνικές πολιτικές.

 

Η ΔΗΜΑΡ ως πόλος της νέας Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Αριστεράς ήλπιζε και ελπίζει στην ανεύρεση κοινών τόπων συμφωνιών και συνεργασίας όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών, σοσιαλιστικών, αριστερών δυνάμεων, εντός και εκτός κομματικών σχηματισμών, χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονεύσεις.

 

Η ΔΗΜΑΡ ως συνεχές φόρουμ διαλόγου και συνεννόησης καταθέτει τις δικές της προτάσεις χωρίς να «επιτίθεται σκαιά» στις θέσεις των άλλων κομμάτων ή να συκοφαντεί πρόσωπα και ιδεολογίες.

 

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ με σταθερή στρατηγική πυξίδα την ανεξάρτητη και υπερήφανη Ελλάδα δεν θα πάψει ποτέ –και παρά τον συνεχή, ακραίο και πέραν της πολιτικής ηθικής πόλεμο προθέσεων που δέχεται– να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των Ελλήνων να ζούνε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

 

Στον καθημερινό αυτό αγώνα, όπου η «επαναστατική βία», οι κορόνες εντυπωσιασμού και η παραπλάνηση του λαού με ψεύτικους παραδείσους δεν έχουν θέση, η ΔΗΜΑΡ είναι παρούσα και δηλώνει ότι θα είναι πάντοτε έτοιμη και ανοικτή στην πραγμάτωση της Κυβερνώσας Αριστεράς, διαχρονικό ενωτικό πρόταγμα του ελληνικού λαού.

 

*Καθηγητής, βουλευτής ΔΗΜΑΡ

 

 

Scroll to top