23/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το ένα άκρο

      Pin It

Από το κρεβάτι του νοσοκομείου, εν όψει μιας σοβαρότατης εγχείρησης που πρόκειται να υποστώ, μετά από το τροχαίο με την οδυνηρή για μένα απώλεια της γυναίκας μου, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στα πολιτικά κόμματα. Να τους πω ότι η πολιτική κατάσταση είναι πάρα πάρα πολύ σοβαρή για να παίζουν με όρους οι οποίοι δημιουργούν φορτίσεις επικίνδυνες.

 

Πρέπει αμέσως τα πολιτικά κόμματα να εγκαταλείψουν την για οποιοδήποτε λόγο χρήση του όρου των δύο άκρων και να επανέλθουμε στην παλιά ορολογία της πολιτικής των δύο πόλων, όπου ο ένας πόλος είναι το κόμμα που κυβερνάει και ο άλλος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενδιαμέσως κινούνται όλα τα υπόλοιπα κόμματα που εκπροσωπούνται και εκφράζονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Εξω από αυτόν τον χώρο βρίσκεται μια άμορφη ομάδα, ένας συρφετός δυναμικού και βίαιου χαρακτήρα που δεν ανήκει σε κανέναν από τους δύο πόλους και ούτε κινείται στο ενδιάμεσό τους. Δεν περιέχεται στο ελληνικό πολιτικό φάσμα. Και όχι μόνο δεν περιέχεται στο ελληνικό πολιτικό φάσμα, αλλά επιπλέον το προσβάλλει βάναυσα και το στιγματίζει.

 

Οσο πιο γρήγορα τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες αντιληφθούν ότι η επιστροφή στον όρο «διπολισμός» και η εγκατάλειψη του προπαγανδιστικού όρου και της θεωρίας των «δύο άκρων»είναι ανάγκη επιτακτική, τόσο πιο γρήγορα θα αποσαφηνίζεται η ποιότητα της δημοκρατίας. Ετσι, η δημοκρατία θα ανακτά την καταλυτική υπεροπλία της απέναντι στους εχθρούς της και θα αμύνεται σθεναρά εναντίον κάθε επιβουλής. Για την ίδια τη δημοκρατία και για τη χώρα.

 

Πέτρος Μανταίος

 

Scroll to top