dikografia

29/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζονται τα κατηγορητήρια για τους «21»

Τα κατηγορητήρια για τους 21 της Χρυσής Αυγής ετοιμάζουν οι ανακριτές διαφθοράς που έχουν αναλάβει την υπόθεση – Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη στοιχεία για να «δέσουν» πρόσωπα με γεγονότα.
      Pin It

Τα κατηγορητήρια για τους πέντε βουλευτές και τα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής που πέρασαν χθες το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ετοιμάζουν οι δύο ειδικοί ανακριτές διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέας και Κ. Παπακώστας που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της δικογραφίας, που μεταφέρθηκε σε τρεις κούτες, ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσει, στο πλαίσιο της κακουργηματικής κατηγορίας που απέδωσε ο εισαγγελέας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές είναι σε θέση να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες υποθέσεις με κορυφαίες τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών, δύο αλλοδαπών και την τελευταία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών αλλά και την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Νομικοί επίσης τονίζουν ότι το εισαγγελικό πόρισμα, που προσδιορίζει χρονικά την ύπαρξη του επίμαχου σχήματος ως «ιδεολογικό μόρφωμα από το 1980» και «ως πολιτικός σχηματισμός από το 1987», δεν επικαλείται αναίτια την «Αρχή του Ηγέτη» κατά τα πρότυπα δομής του ναζιστικού σχήματος αλλά με διάθεση ποινικής αξιολόγησης για την πυραμιδική λειτουργία της οργάνωσης.

Διαβάστε σχετικά:

efsyn.gr

Scroll to top