dikografia

29/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενική ποινική δίωξη στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Ποινική δίωξη «in rem» άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στα 20 άτομα που οδηγήθηκαν στο γραφείο του για την δράση της Χρυσής Αυγής - Οι ανακριτές διαφθοράς θα αποδώσουν τις κατηγορίες που αντιστοιχούν στον καθένα - Θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν .
      Pin It

Γενική ποινική δίωξη, in rem, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στους 20 συλληφθέντες που σχετίζονται με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Η δίωξη αφορά στην ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και την παράνομη οπλοκατοχή για όσους βρέθηκε οπλισμός στις κατοικίες τους.

Οι ανακριτές διαφθοράς, Σπ. Γεωργούλης και Κ. Παπακώστας, στους οποίους ανατέθηκε η υπόθεση, θα αποδώσουν πλέον στον καθένα τα αδικήματα που του αναλογούν, ανάλογα με τη δράση του στην οργάνωση.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να πάρουν στα χέρια τους τη δικογραφία και να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Νωρίτερα, κατά την είσοδό τους στο γραφείο του εισαγγελέα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος φώναξε προς τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο «και το βράδυ να φάτε μνημόνιο», ενώ η βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια φώναξε «αγάπη μου, τους ξεφτύλισες».

«Ζήτω η Χρυσή Αυγή» φώναξε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την προσαγωγή του από την ΓΑΔΑ στα δικαστήρια στην οδό Ευελπίδων. «Δεν μας λυγίζει τίποτε, ζήτω η Ελλάδα» φώναξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος ανέφερε «το βράδυ έχει μνημόνιο» και ο Ν. Μίχος φώναξε «είμαστε περήφανοι αγωνιστές».

«Φύρερ» ο Μιχαλολιάκος

Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με το προσωνύμιο «Φύρερ πριντς» είναι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το πόρισμα εννέα σελίδων, που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο αντιεισαγγελέας του ΑΠ, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Πιο συγκεκριμένα, στο πόρισμα περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ενώ ο επικεφαλής του κόμματος, αναφέρεται ως «Φύρερ πριντς», καθώς του αποδίδεται η εξουσία του ηγέτη.

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που προσκόμισε η ΕΥΠ είναι αυτές που «καίνε» τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Σε αυτές, τα μέλη της ΧΑ μιλούν μεταξύ τους για τα περιστατικά και αναφέρουν συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα, έτσι ώστε να «δένουν» τη βασική κατηγορία, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης,

Πλέον, στα χέρια του αντιεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη βρίσκονται τουλάχιστον δέκα κακουργηματικές πράξεις. Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά για ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μεταξύ αυτών, αναφέρεται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

Στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

efsyn.gr

Scroll to top