02/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το κυβερνητικό επιτελείο

      Pin It

Αυτό που δείχνει να απασχολεί πραγματικά την κοινή γνώμη είναι η σοβαρότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση στον νομικό χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Και η κυβέρνηση αποδεικνύεται ελλιπής και άτολμη, σχεδόν αστεία σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό επιτελείο και τη στάση όλων αυτών σε στιγμές πραγματικά κομβικές για την πολιτική ζωή της χώρας.

 

Ο Λαζαρίδης πρώτος και ο Φαήλος έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής με μέσο το μίσος και το μένος τους κατά, κυρίως, της μείζονος αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί, πλέον, να κρύψει τις υπόγειες διαδρομές με το ναζιστικό κόμμα και ας επαίρονται οι τελάληδες της πολιτικής της ότι στελέχη της προώθησαν τη διαδικασία για την ποινική και νομική διερεύνηση των εγκλημάτων του ναζιστικού κόμματος. Αποδεικνύεται ότι αυτό το κόμμα παραμένει δεξαμενή ψηφοφόρων. Γύρω απ' αυτή τη σχέση διαπλέκονται και εξακτινώνονται οι πολύπλοκες σχέσεις οι οποίες δεν μπορούν να έλθουν στο φως της δημοσιότητας. Είναι, όμως, πιθανόν να τις φέρει (στο φως) η δικαστική έρευνα, ώστε να μπορέσει η ελληνική κοινωνία να ερμηνεύσει τον παράδοξο συσχετισμό ενός κοινοβουλευτικού κόμματος με ένα άλλο, ναζιστικό όμως, που βεβαίως είναι και αυτό κοινοβουλευτικό. Εντός του δεύτερου υπάρχουν κύκλοι που συνδέονται απευθείας με εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και, άρα, είναι υποχρεωμένοι οι της Νέας Δημοκρατίας να αποδείξουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με αυτούς τους κύκλους.

 

Φαήλος, Μπαλτάκος και Λαζαρίδης (ειδικώς ο τρίτος, αλλά και άλλοι όμοιοί τους) εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον αρχηγό τους, που συμβαίνει να είναι πρωθυπουργός της χώρας, και εγκλωβίζουν την πολιτική ζωή στη μονομανία τους περί ταύτισης των δύο άκρων, εάν είναι δυνατόν. Αφού, όμως, εξακολουθούν να τυγχάνουν της εύνοιας του πρωθυπουργού, αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να έλθουμε αντιμέτωποι με συνταγματικές εκτροπές, και υπεύθυνοι γι' αυτές είναι όσοι προβάλλουν τη θεωρία των δύο άκρων, που βέβαια είναι, κατ' αυτούς, ένα!

 

Μια σοβαρή κυβέρνηση με υποτίθεται ευρωπαϊκό προσανατολισμό δεν είναι δυνατόν να απαξιώνει το ένα τρίτο των ψηφοφόρων με κραυγές-καταγγελίες ότι αυτοί που το εκπροσωπούν υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Είναι καλύτερα να εστιάσουν στο πώς θα φανούν σοβαροί τουλάχιστον στη διαδικασία της αποκάλυψης των ποινικών ευθυνών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Διαφορετικά, θα χάσουν κάθε αξιοπιστία και από τους τελευταίους υποστηρικτές τους.

 

Scroll to top