10/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βούτσινιτς, όπως last year!

      Pin It

Με γκολ του Μαυροβούνιου στην παράταση, όπως και πέρσι, η Γιουβέντους απέκλεισε τη Μίλαν

 

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Ο Μίρκο Βούτσινιτς το έχει βρει το κόλπο. Να σκοράρει στην παράταση κόντρα στη Μίλαν και να την αποκλείει από το Κύπελλο. Ετσι έγινε πέρσι, έτσι συνέβη και χθες το βράδυ. Ο Μαυροβούνιος, με δικό του γκολ στο 95′, χάρισε τη νίκη στη Γιουβέντους με 2-1, δίνοντάς της την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας.

 

Πέρσι, που τα ματς ήταν διπλά, ο 29χρονος επιθετικός σημείωσε το τέρμα της πρόκρισης πάλι στην παράταση και στο ίδιο λεπτό, για να στείλει την «Κυρία» στον τελικό.

 

Στο χθεσινό παιχνίδι του Τορίνο, το σκορ άνοιξε νωρίς για τη Μίλαν ο Ελ Σααραουί (6΄), όμως λίγο μετά (12′) ο Τζοβίνκο με εξαιρετικό φάουλ έκανε το 1-1. Η Γιούβε ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, η Μίλαν στο δεύτερο, όμως ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

 

Μετά το γκολ του Βούτσινιτς, ο Αντόνιο Κόντε έβαλε το… πούλμαν μπροστά από την εστία του Στοράρι παίζοντας άκρως αμυντικά. Οι «ροσονέρι» πάλεψαν, έκαναν δυο τρεις ευκαιρίες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσαν να σκοράρουν για τρίτη φορά.

 

* Στην Αγγλία, η Σουόνσι είναι το ακλόνητο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ μετά την εντυπωσιακή της νίκη με 2-0 μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επί της Τσέλσι (φωτ.). Το σκορ άνοιξε στο 39′ ο Ισπανός Μίτσου, ενώ στο 90′ ο άνθρωπος που τον αντικατέστησε, ο Ντάνι Γκρέιαμ, εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Ιβάνοβιτς για το τελικό 0-2 του πρώτου αγώνα.

 

Το φοβερό είναι ότι ο Γκρέιαμ σκόραρε στο φινάλε και στα δύο προηγούμενα ματς των Ουαλών που έληξαν 2-2. Ισοφάρισε την Αστον Βίλα στο 95′ για το πρωτάθλημα και την Αρσεναλ στο 87′ για το Κύπελλο!

 

Δεδομένο είναι πια πως οι φίλοι της Τσέλσι δεν χωνεύουν καθόλου ούτε τον Μπενίτεθ ούτε τον Τόρες. Ο Ισπανός φορ ξεκίνησε βασικός, αλλά ήταν αρνητικός. Επειτα από προτροπές του κοινού, έγινε αλλαγή στο 78′ από τον Μπα. Ο Σενεγαλέζος σκόραρε , αλλά ήταν οριακά οφσάιντ. Ο νικητής του ζευγαριού είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει στον τελικό την Μπράντφορντ, η οποία έχει νικήσει με 3-1 την Αστον Βίλα.

 

* Η Ρεάλ Μαδρίτης χάρισε χαμόγελα στους οπαδούς της, αφού προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου Ισπανίας. Εχοντας να ανατρέψει την ήττα με 2-1 από τη Θέλτα στο Βίγκο, χθες αφέθηκε στα… πόδια του Κριστιάνο Ρονάλντο που έκανε χατ τρικ. Με δύο γκολ νωρίς (3′, 24′) και ένα στο τέλος (87′) η «βασίλισσα» επικράτησε με 4-0, καθώς ο Κεντίρα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 90′. Κινδύνεψε όμως και πάλι, αφού στο 72′ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής τού Σέρχιο Ράμος.

 

Τέλος, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, Λεβάντε, αποκλείστηκε με δεύτερη ήττα από τη Σαραγόσα, αυτή τη φορά με 2-0, ενώ η Μαγιόρκα άφησε εκτός τη Σεβίλη.

 

Scroll to top