26/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αλαλα τα χείλη των… ευσεβών

      Pin It

Του Τάσου Παππά

 

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω τον οργισμένο χτεσινό πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας μας. «Αθεόφοβους» χαρακτήρισε τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες επειδή με τροπολογία που πέρασαν αθόρυβα από τη Βουλή εξαιρούνται οι ιερείς από την κινητικότητα και απαγορεύεται στο ΣΔΟΕ και σε άλλες υπηρεσίες να κάνουν ελέγχους σε επιχειρήσεις της Εκκλησίας χωρίς υπουργική έγκριση. Γιατί «αθεόφοβοι»; Επραξαν το καθήκον τους.

 

Πρώτα-πρώτα, με ποιο δικαίωμα οι κοινοί θνητοί μπορούν να ελέγξουν επιχειρήσεις της Εκκλησίας; Αυτές διοικούνται από ανθρώπους που έχουν τοποθετηθεί εκεί από δεσπότες, οι οποίοι έχουν το προνόμιο να συνομιλούν απευθείας με τον Υψιστο -άλλωστε είναι οι εκπρόσωποί του- και είναι βέβαιο ότι η διαχείριση που θα κάνουν δεν θα έχει κανένα σκοτεινό σημείο.

 

- Πώς είπατε; Οτι στο παρελθόν έχουν δει τα ματάκια σας ρασοφόρους (μεγαλόσχημους κυρίως) να εμπλέκονται σε δυσώδεις ιστορίες σπατάλης και λαμογιάς; Ε, καλά, αυτοί ήταν επίορκοι, εξεδιώχθησαν από την Εκκλησία και έκλεισαν θέση στην Κόλαση.

 

- Πώς είπατε; Οτι από τη στιγμή που η Εκκλησία εμπλέκεται στα γήινα πρέπει να δέχεται και τους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους; Σιγά τώρα μην επιτρέψουμε στην πολιτεία να βάλει πόδι στην επικράτεια του Θεού. Γι’ αυτές τις δουλειές αρμόδιοι είναι άλλοι. Οι υπάλληλοι του Θεού.

 

- Πώς είπατε; Αφού χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι αναγκάζονται να μπουν στη διαδικασία αξιολόγησης και κινητικότητας γιατί να μην αφορά αυτή η υπόθεση και τους ιερωμένους; Βλέπω ότι επιμένετε στις ανίερες σκέψεις. Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε. Γι’ αυτή τη δουλειά υπάρχουν οι δεσπότες. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσπότης; Οχι φυσικά. Δεσπότης του νεοφιλελευθερισμού μπορεί, όχι όμως και της Ορθοδοξίας.

 

- Πώς είπατε; Οτι πρέπει η Εκκλησία να πληρώνει η ίδια τους μισθούς των κληρικών και να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, όπως γίνεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες; Σας επισημαίνω πως το Σύνταγμά μας μιλάει για την επικρατούσα θρησκεία. Θα αλλάξουμε το Σύνταγμα και μάλιστα μία από τις θεμελιώδεις διατάξεις του; Ελεος πια, αντίχριστοι! Αμα δεν σας αρέσει, να πάτε στη Σαουδική Αραβία.

 

- Πώς είπατε; Οτι μερικοί από τους σπουδαιοφανείς ρασοφόρους με τη ζωή που κάνουν και μ’ αυτά που λένε δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ την πύλη του Παραδείσου; Με τέτοιες βέβηλες απόψεις που εκστομίζετε θα καείτε στο πυρ το εξώτερον.

 

Μια συμβουλή: Αν θέλετε να εξασφαλίσετε την επουράνιο βασιλεία, αφήστε εμάς να διαπραγματευτούμε με τον Μεγαλοδύναμο για τη σωτηρία της ψυχής σας. Γιατί, όπως λέει και κείνο το τραγούδι, «η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα». Και εμείς είμαστε οι καλύτεροι έμποροι. Αιώνες τώρα πουλάμε και αγοράζουμε σε συμφέρουσες τιμές. Αμήν.

 

Scroll to top