Pin It

Συνέντευξη στον Τάσο Τσακίρογλου

 

Για συγκάλυψη προβοκατόρων του παρακράτους, οι οποίοι δρουν σε συνεργασία με την αστυνομία, κατηγορεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή «μπαμπούλα» προς όφελος του συστήματος. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τονίζει ότι οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να έχουν ήδη συλληφθεί για τον ρόλο που έπαιξαν στη διαχείριση της κρίσης, ενώ προτείνει μονομερή διαγραφή του «απεχθούς» μέρους του χρέους.

 

- Η δόση-μαμούθ φαίνεται ότι θα δοθεί, αλλά με δρακόντειους όρους, ενώ η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους συνεχίζεται. Τι βλέπετε να γίνεται;

 

Η συγκεκριμένη δόση, και μάλιστα με επιμήκυνση, θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και ουσιαστικά τους Ελληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους με ακόμα 32 δισ. ευρώ, με μέτρα που θα παρθούν για το 2013, όπως οι εγγυήσεις των τραπεζών που καταπίπτουν, της τάξεως των 42 δισ. ευρώ.

 

Με όλη αυτή την τακτική των Μνημονίων Ι, ΙΙ και ένα Μνημόνιο ΙΙΙ–φάντασμα, η πατρίδα μας θα καταλήξει να βρίσκεται σε αγγλικό δίκαιο, με τα λουξεμβουργιανά δικαστήρια, τα οποία θα δεσμεύσουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει. Η μόνη λύση είναι η μονομερής διαγραφή του «επονείδιστου» και του «απεχθούς» χρέους.

 

- Αυτή η μονομερής διαγραφή είναι εφικτή;

 

Μονομερής διαγραφή έχει γίνει και με το PSI, όπου εκεί, αντί να κουρέψουν τους δανειστές και τους τοκογλύφους, κουρέψαμε τους εαυτούς μας. Κουρέψαμε τα ελληνικά νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικροομολογιούχους. Αρα μονομερής διαγραφή έχει γίνει, αλλά όχι για αυτούς που έχουν ουσιαστικά φορτώσει τον ελληνικό λαό με παράνομους και αντισυνταγματικούς τόκους, της τάξεως των 300 δισ. ευρώ. Αυτή λοιπόν είναι η μόνη λύση, όπως εξάλλου πλέον έχει αρχίσει να αποδέχεται και η διεθνής κοινότητα, όπως ο πρόεδρος Ομπάμα και το ΔΝΤ.

 

- Σας ακούσαμε στη Βουλή να εγκωμιάζετε την κυβέρνηση Ομπάμα, αλλά και να φλερτάρετε με το δολάριο;

 

Οι γεωπολιτικές συνθήκες έχουν πλέον εξελιχθεί έτσι ώστε βλέπουμε να υπάρχει μια διάσταση απόψεων μεταξύ μιας Γερμανίας που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη μέσω μιας ομοσπονδιοποίησης, με κυρίαρχο την κυρία Μέρκελ, και από την άλλη μιας άλλης λύσης: αυτής που προτείνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ουσιαστικά οι χώρες εκτός Ε.Ε., δηλαδή της διαγραφής του χρέους.

 

- Η τρικομματική δεν έχει την πολυτέλεια άλλων απωλειών στη Βουλή. Εσείς αναφερθήκατε στην ανάγκη «συμμαχιών και προγραμματικής σύγκλισης με όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις». Ποιες είναι αυτές;

 

Είναι οι πολίτες που αποτελούν τη μεγάλη πατριωτική και αστική παράταξη. Είναι αυτοί οι οποίοι κατά καιρούς ήταν στη Ν.Δ., στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ή στην πατριωτική Αριστερά και βλέπουν αυτή τη στιγμή ότι τα κόμματα της συμπολίτευσης έχουν ομονοήσει και υπάρχει και η άλλη πλευρά, εκείνων που πιστεύουν στη διατήρηση της κυριαρχίας του κράτους και της παρουσίας μας στην Ευρώπη όπως την ενέταξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 

- Θα συνεχίσετε τις προτάσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ;

 

Με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν συγκλίσεις στο θέμα της διαγραφής του χρέους, αλλά υπάρχουν και σοβαρές διαφωνίες στα εθνικά θέματα, στη λαθρομετανάστευση και στη φορολόγηση που προτείνει. Χρειάζεται να αντιληφθούμε όλοι ότι υπάρχει η ανάγκη ενός νέου Γοργοπόταμου, μιας νέας δηλαδή ουσιαστικά σύγκλισης που θα λαμβάνει υπόψη της και το οικονομικό πρόγραμμα, αλλά και τα εθνικά θέματα τα οποία είναι ανοιχτά.

 

- Ακούμε όλο και πιο συχνά τελευταία -και από κυβερνητικά χείλη- τη θεωρία των δύο άκρων, όπου εξισώνονται ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Συμμερίζεστε αυτές τις απόψεις;

 

Το μεγαλύτερο άκρο, ο απόλυτος φασισμός, είναι να παραδίδεις την πατρίδα σου σε ξένες εντολές. Από εκεί και πέρα η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό κόμμα, το οποίο εξυπηρετεί το σύστημα. Αυτό το βλέπει κανείς από τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών που στηρίζουν την κυβέρνηση και την πολιτική της τρόικας.

 

Υπάρχει μια υπερπροβολή της Χρυσής Αυγής. Ο καλύτερος δε σύμμαχος του συγκεκριμένου κόμματος είναι ο κ. Δένδιας, ο οποίος, λειτουργώντας με την απουσία του κράτους σε θέματα όπως το παράνομο εμπόριο ή η εμπλοκή προβοκατόρων μέσα στις διαδηλώσεις, αυτό που κάνει είναι να αφήνει περιθώριο για να εμφανιστούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία αποτελούν και τον μπαμπούλα του συστήματος.

 

- Ενόψει του Πολυτεχνείου θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά για τους περίφημους κουκουλοφόρους και τα επεισόδια. Εσείς ο ίδιος καταγγείλατε κάλυψη τέτοιων φαινομένων από τα ΜΑΤ. Υπάρχει ένα είδος παρακράτους και τι κάνει γι' αυτό ο κ. Νίκος Δένδιας;

 

Υπάρχουν αναμφισβήτητα οι κουκουλοφόροι, οι οποίοι πιστεύουν στην αναρχία και αυτοί είναι ένα άκρο. Αλλά αποτελεί το ίδιο ακριβώς άκρο η αστυνομία και μάλιστα δυνάμεις των ΜΑΤ που συνεργάζονται με ακροδεξιές οργανώσεις, να έχουν μέσα στις τάξεις τους άτομα τα οποία παριστάνουν τους κουκουλοφόρους και τα οποία δημιουργούν επεισόδια με τα ΜΑΤ, προκειμένου να γίνεται χρήση χημικών και να διαλύονται οι διαδηλώσεις.

 

Τέτοιο επεισόδιο αντιμετωπίσαμε και εμείς, όταν στους στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου κάναμε μια απόλυτα ειρηνική διαδήλωση, εμφανίστηκαν μέσα από τις τάξεις των διμοιριών των ΜΑΤ συνεργαζόμενα τέτοια στοιχεία με κουκούλες, τα οποία ρίξανε πέτρες δήθεν προς τις δυνάμεις ασφαλείας, προκειμένου να γίνει χρήση χημικών.

 

- Υπάρχει κάλυψη από το επίσημο κράτος;

 

Ναι, υπάρχει και καλύπτεται το παρακράτος. Και βεβαίως δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά. Βλέπετε ότι υπάρχουν δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, ο οποίος δεν είναι και αριστερός. Ουσιαστικά, τέτοιου είδους φαινόμενα αποδεικνύουν ότι η μεθοδολογία η οποία εφαρμόστηκε με την υπόθεση της «Μαρφίν» στην πρώτη διαδήλωση των «αγανακτισμένων» ακολουθείται και σήμερα.

 

- Καταγγείλατε μια «αήθη και υποκινούμενη από γνωστά κέντρα», όπως τη χαρακτηρίσατε, σεναριολογία, η οποία εμπλέκει στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε υπό δημιουργία νέο πολιτικό φορέα. Ποια είναι τα κέντρα αυτά;

 

Κατ' αρχήν υπάρχουν επώνυμοι δημοσιογράφοι. Ενας εξ αυτών από τα «Νέα, ο Γιώργος Παπαχρήστος, ανακάλυψε σενάρια όπου δήθεν επτά βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα φύγουν με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. και θα φτιάξουν νέο κόμμα.

 

Οι γνωστοί άνθρωποι του συστήματος, οι τρόφιμοι του γραφείου του Γ. Παπανδρέου και κατόπιν του Αντ. Σαμαρά, οι οποίοι νομίζουν ότι θα λειτουργήσουν με τις προβοκατόρικες μεθόδους του παρελθόντος. Αυτά δεν περνάνε. Διαψεύδονται κάθε μέρα που περνάει και εξευτελίζονται απέναντι στον ελληνικό λαό.

 

- Πριν από λίγες μέρες υιοθετήσατε τη μήνυση ιδιώτη κατά του Γιώργου Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία και παράλληλα καταθέτετε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Πολλοί σας αποδίδουν μια εμμονή με την οικογένεια Παπανδρέου. Τι λέτε γι' αυτό;

 

Οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να είχαν ήδη συλληφθεί, διότι αλλοίωσαν τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, έπαιξαν το παιχνίδι των κερδοσκόπων, πούλησαν με δική τους απόφαση τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και κάποιοι κερδοσκόπησαν για δεκάδες δισ. ευρώ.

 

Ομως βλέπουμε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, ο συμφοιτητής του Γ. Παπανδρέου, αντί να κάτσει να ακούσει τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή, κάνει συμφωνίες του τύπου της συμφωνίας με τη Siemens, όπου νομίζει ότι δίνει άφεση στον συμμαθητή και συμφοιτητή του. Εμείς αυτούς όλους θα τους οδηγήσουμε και στην ελληνική δικαιοσύνη και στην κρίση του ελληνικού λαού.

 

-Μετά τις εκλογές καταγράφεται απ' όλες τις δημοσκοπήσεις μια υποχώρηση των ποσοστών του κόμματός σας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, βρίσκεται σε αποσύνθεση. Που το αποδίδετε αυτό;

 

Στις εταιρείες δημοσκοπήσεων που μάς έδιναν στο 3% πριν να μπούμε στη βουλή, όταν πήραμε το 10% του ελληνικού λαού. Εμείς τούς λέμε ξεκάθαρα ότι δεν πληρώνουμε σε διάφορους δημοσκόπους, οι οποίοι πριν τη δημοσκόπησή τους συναγελάζονται με πολιτικά γραφεία και γραφεία Τύπου. Δεν πρόκειται να προσλάβουμε κανέναν, δεν θα εξαγοράσουμε κανέναν. Θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε την κρίση του ελληνικού λαού.

 

Scroll to top