07/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ευνοούμενοι φοροφυγάδες

      Pin It

Η άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να απαντήσει στην κατεπείγουσα επιστολή των οικονομικών εισαγγελέων, με την οποία ζητούσαν να τους παρασχεθούν δώδεκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι ώστε να ελέγχουν τους φοροφυγάδες, αποδεικνύει, γι’ ακόμη μια φορά, ότι το κράτος προστατεύει όσους φοροδιαφεύγουν σε μεγάλο βαθμό ή ξεπλένουν μαύρο χρήμα σε βάθος δωδεκαετίας (2000-2012)!

 

Ολα τα στοιχεία με τα ονόματα όσων είχαν καταθέσεις στις τράπεζες πάνω από 300.000 ευρώ και αποστολή εμβασμάτων κατ’ έτος στο εξωτερικό ύψους 100.000 ευρώ είναι κατατεθειμένα από τις τράπεζες σε CD και είναι σε γνώση των υπηρετούντων στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά, ως φαίνεται, ουδενός το αυτί ιδρώνει. Και πώς να ήταν διαφορετικά, όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι το σύστημα προστατεύει τους τροφοδότες του;

 

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο έλεγχος όλων αυτών θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά ποσά στο δημόσιο ταμείο, τέτοια ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κρατική μηχανή. Στα CD που έχουν αποστείλει οι τράπεζες προς το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται πρωτοκλασάτα ονόματα από το πολιτικό, οικονομικό-επιχειρηματικό και εκδοτικό κατεστημένο της χώρας. Εχουν όμως «κουρνιάσει» στα γραφεία των διωκτών του οικονομικού εγκλήματος. Γιατί; Διότι είναι πολύ πιθανόν όλοι αυτοί να είναι μεγαλοφοροφυγάδες ή «ξεπλυματίες» μαύρου χρήματος, αδήλωτων δηλαδή πόρων των οποίων ουδείς γνωρίζει την προέλευση.

 

Προκαλεί οργή στην κοινωνία μια τέτοια στάση εκ μέρους των πολιτικών ιθυνόντων, τη στιγμή που οι ίδιοι αρκούνται να προτείνουν λύσεις που έχουν σχέση μόνο με την αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων και την επιβολή χαρατσιών στην ενέργεια, την υγεία, παντού. Είναι τουλάχιστον εξοργιστική η στάση του υπουργείου, δηλαδή της κυβέρνησης, διότι προκαλεί το λαϊκό αίσθημα όταν ανερυθρίαστα δηλώνει (με τη στάση της) ότι το βάρος θα το σηκώσει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος και όχι ο μεγαλοεπιχειρηματίας. Διότι αυτό διαμηνύει η άρνηση του ΣΔΟΕ να ελέγξει όλους αυτούς τους λογαριασμούς.

 

Να σημειωθεί ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς ανακάλυψαν τυχαία αυτό το υλικό. Ουδείς τους είχε ενημερώσει και τα στοιχεία των τραπεζών είχαν τοποθετηθεί σε σκονισμένα ράφια, στη δε έκκλησή τους να αποσταλούν επικουρικά δέκα-δώδεκα υπάλληλοι για διασταύρωση στοιχείων, το υπουργείο και η υπηρεσία εκώφευσαν, παρά το γεγονός ότι η διασταύρωση των στοιχείων από τους εν λόγω υπαλλήλους θα απέφερε εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους. Είναι γνωστή πλέον η τακτική τους και η εύνοιά τους προς τους μεγαλοκαρχαρίες, είναι όμως ώρα να παρέμβει η δικαιοσύνη και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, όποιοι κι αν είναι αυτοί που βρίσκονται στις λίστες χωρίς έλεγχο. Οι καιροί απαιτούν να έρθουν όλα στο φως και να πληρώσουν το κόστος όσοι έχουν παρανομήσει σε βάρος της κοινωνίας.

 

Scroll to top