roberto

07/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΣΤΗΝ «ΕΦ.ΣΥΝ.»

«Νέα δάκρυα, στην Ευρώπη!»

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ρομπέρτο στην Εφημερίδα των Συντακτών - «Η εύκολη κυριαρχία στην Ελλάδα είναι η αφετηρία για να κυνηγήσουμε το... ευρωπαϊκό μεθύσι» λέει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.
      Pin It

«Η εύκολη κυριαρχία στην Ελλάδα είναι η αφετηρία για να κυνηγήσουμε το… ευρωπαϊκό μεθύσι»

 

Του Σπύρου Τσάμη

 

28Φιλικός… Με την έμφυτη ευγένεια που τον χαρακτηρίζει και συνιστά αξία ισότιμη του ταλέντου του… Πριν και μετά από κάθε άλλη αναφορά στην επόμενη μέρα της ανανέωσης συνεργασίας Ολυμπιακού – Ρομπέρτο, επιπλέει η θαυμαστή συγκρότηση του Ισπανού τερματοφύλακα! Η σύντομη επικοινωνία με την «Εφ.Συν.» επιβεβαίωσε τη φλέβα χρυσού που εξασφάλισαν οι «ερυθρόλευκοι» ώς το 2018!

 

Εκλαψε μόλις ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η είδηση της παραμονής του. Και μετά αποθεώθηκε από το κοινό στο Καραϊσκάκη…

 

Μια ημέρα μετά, απορούσε για τον αντίκτυπο που είχε το «αναπόφευκτο» δάκρυ: «Ολοι γύρω μου, από το βράδυ στο γήπεδο μέχρι τώρα, μιλούν σχεδόν… εκστασιασμένοι για τη συγκίνησή μου. Κι εγώ απορώ. Δάκρυσα γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς! Εκφραση χαράς για την αναγνώριση, δηλαδή την αγάπη, από το κοινό ήταν τα δάκρυά μου»…

 

Και συνέχισε: «Δεν είστε Βορειοευρωπαίοι, απ’ αυτούς που… κλαίνε σπάνια, αλλά είστε κι εσείς γεννημένοι στη Μεσόγειο όπως κι εγώ, άρα καταλαβαίνετε και δεν πρέπει να απορείτε με την αντίδρασή μου… Υγεία ήταν για μένα αυτά τα δάκρυα χαράς. Ετσι απαντώ σε όλους που μου μιλούν για τη συγκίνησή μου. Και τους λέω και κάτι άλλο που είναι χρυσή ευκαιρία να το πω και σε εσάς με την ελπίδα να το διαβάσουν πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού: Τα επόμενα δάκρυά μου συγκίνησης-χαράς, μαζί με τα δικά σας γύρω μου από τις εξέδρες, ελπίζω να τα χύσουμε μετά από σημαντικές διεθνείς επιτυχίες!

 

Ο Ρομπέρτο στάθηκε ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή προοπτική: «Ξέρω ότι αυτό είναι το μεγάλο όνειρο κάθε Ολυμπιακού, όπως κάθε λογικού ανθρώπου που ζητάει κάτι παραπάνω στη ζωή του. Η εύκολη κυριαρχία στην Ελλάδα είναι η αφετηρία για να κυνηγήσουμε το… μεθύσι στην Ευρώπη. Νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, ώστε να συμβάλω σε ευρωπαϊκή διάκριση της ομάδας. Με αφορμή, λοιπόν, το δικό μου δάκρυ στο Καραϊσκάκη, εύχομαι… νέα δάκρυα χαράς απ’ όλους μας όταν η Ευρώπη θα πει «μπράβο Ολυμπιακέ»! «Εύχομαι», είπα, άρα θυμίζω ότι μόνο με δουλειά και αγάπη μεταξύ μας θα καταφέρουμε αυτό το… κάτι παραπάνω και όχι με ευχές»…

 

Ακολούθησε η νύξη μας για τη σημασία επένδυσης σε τερματοφύλακα όπως έκανε στην περίπτωσή του ο Ολυμπιακός και όχι σε… σκόρερ ή άλλου είδους βιρτουόζο.

 

«Δεν είμαι ιδιοτελής, επειδή είμαι τερματοφύλακας», προλόγισε την απάντησή του. Και την κορύφωσε με τις… συστάσεις προς ανυποψίαστους που θέλουν να αγάλλονται μόνο με το προφανές: «Αφού με… θεωρείτε σημαντικό τερματοφύλακα, οφείλω να θυμίσω έναν γνωστό μεταγραφικό νόμο που, αν και γνωστός, πολλοί δεν τον σέβονται! Είναι, λοιπόν, πιο εύκολο, ή για την ακρίβεια πολύ εύκολο, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, να κάνεις δικό σου έναν επιθετικό-σκόρερ που σου λείπει γιατί υπάρχουν περισσότεροι και όχι τόσο έναν τερματοφύλακα… Αυτό είναι σχετικό και με την ιδιαιτερότητα της θέσης. Ο τερματοφύλακας, ναι μεν πρώτα πρέπει να έχει αξία, αλλά ως μοναχική θέση όσο και οι οπαδοί απέναντί του, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη σωστή χημεία για να συνυπάρξουν αρμονικά! Αυτή είναι η ευχή μου και μετά την παραμονή μου στον Πειραιά! Ευχαριστώ τον κόσμο μας για την αγάπη που μου έστειλε…»

 

Scroll to top