23/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Xαλκεία και ευθύνες

AΠΟΨΗ Σε μεγάλο πολιτικό ολίσθημα κατέπεσε γι' ακόμη μία φορά η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου και του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., προχωρώντας σε παραποίηση στοιχείων από μαγνητοφωνημένη συνέντευξη του βουλευτή.
      Pin It

Σε μεγάλο πολιτικό ολίσθημα κατέπεσε γι' ακόμη μία φορά η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου και του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., προχωρώντας σε παραποίηση στοιχείων από μαγνητοφωνημένη συνέντευξη του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου. Σκοπός της ανεπίτρεπτης αυτής αλλοίωσης του νοήματος της ομιλίας του βουλευτή ήταν να σχετίσει τον ίδιο τον βουλευτή με την ανομία και την τρομοκρατία.

 

Ο κ. Κεδίκογλου ισχυρίζεται ότι ο βουλευτής, σε βίντεο που απέστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα». Ομως αυτό είναι ψευδές. Αν παρακολουθήσει κάποιος όλο το περιεχόμενο είναι παραπάνω από σαφές ότι, αντίθετα, ο βουλευτής κατακρίνει τη βία ως μη έχουσα σχέση με την Αριστερά.

 

Οι φωστήρες της Ν.Δ. έκοψαν όλα τα σημεία στα οποία κατακεραυνώνεται η βία και άφησαν μετέωρη τη φράση «στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο».

 

Εχει προηγηθεί η καταγγελία ότι βία είναι τα μέτρα, τα Μνημόνια κ.λπ. Λέει χαρακτηριστικά: «Ολα αυτά είναι βία. Αυτό όλο δημιουργεί τις αντιδράσεις σε αυτούς που πλήττονται να έχουν μια αντίδραση η οποία δεν είναι θεμιτή. Ξέρετε γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο».

 

Σοβαρό ατόπημα, και με το δίκιο του ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της Ν.Δ., η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες.

 

 

Χαρακτήρισε άθλια την επίθεση της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «οι σχεδιασμοί του Δένδια και των ομοίων του στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας».

 

Οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις όσοι χάλκευσαν τα στοιχεία και να απολογηθούν ταυτόχρονα, τι τους ώθησε να προχωρήσουν στην άνομη πράξη.

 

Είναι προφανές ότι οι κύριοι της Ν.Δ. προσπαθούν, δολίως και σκοπίμως, να συνδέσουν το κόμμα της αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία. Αυτό, εκτός από προβοκάτσια και πλαστογραφία, συνιστά και πράξη του κοινού ποινικού δικαίου.

 

Το θέμα, ως φαίνεται, θα διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη, εγείρεται, όμως, άλλο θέμα, όχι ήσσονος πολιτικής σημασίας, και αυτό αφορά τη στάση των εταίρων της κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που, μάταια, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία του χαλκευμένου μοντάζ. Εχουν γνώση των πράξεων του κυβερνητικού εκπροσώπου ή παίζουν τον ρόλο του απλού θεατή; Τους αρκεί αυτός ο ρόλος, την ώρα που θίγονται θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη και η κυβέρνηση καταντά ένας φτηνός ψεύτης;

 

Πολιτικά το θέμα είναι μείζον γιατί αφορά έκνομη δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Οι αρχηγοί των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης οφείλουν να πάρουν θέση και να καταγγείλουν την πρακτική του κυβερνητικού εκπροσώπου και των συνεργών του. Διαφορετικά θα φανούν οι ίδιοι συνεργοί σε παράνομη πράξη ή αφελείς συνοδοιπόροι με μικρής εμβέλειας πολιτικούς. Εχουν τους λόγους τους που στηρίζουν την κυβέρνηση και δικαίωμά τους. Δεν μπορούν όμως να κάνουν πως δεν βλέπουν τα στραβοπατήματά της.

Scroll to top