29/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ «Αλλος Δρόμος», Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Εμείς δεν τάζουμε

Αγωνιζόμαστε όπως έκαναν πάντα οι αριστεροί δήμαρχοι.
      Pin It

«Αγωνιζόμαστε όπως έκαναν πάντα οι αριστεροί δήμαρχοι

 

-Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, η σημασία των δημοτικών εκλογών του Μαΐου;

 

«Οι δήμοι καλούνται σήμερα να υπηρετήσουν μια σκληρή μνημονιακή πολιτική, που σημαίνει χοντρικά χρέη, διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών, ξεπούλημα των κοινωνικών δομών. Αυτήν την πολιτική την υπηρέτησαν πολύ πιστά οι δημοτικές αρχές που συνδέονται πολιτικά με τα κόμματα που συγκυβερνούν, όπως έγινε και στον δήμο μας, είτε αυτοί οι δήμαρχοι είχαν το επίσημο χρίσμα είτε όχι. Σ’ αυτές τις εκλογές, μπροστά στην οργή και την απογοήτευση του κόσμου, για να διατηρήσουν οι τοπικοί παράγοντες των μνημονιακών κομμάτων τις καρέκλες τους, οι υποψήφιοί τους ντύνονται τον μανδύα τού δήθεν “ανεξάρτητου”, αποκηρύσσοντας, μόνο στα λόγια βέβαια, τους μέχρι χθες πολιτικούς τους προστάτες. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης θέλουν να εγκλωβίσουν τους δημότες, ώστε να ξαναδώσουν δύναμη με την ψήφο τους στους ίδιους ανθρώπους και στις ίδιες πολιτικές που μας έστειλαν στην εξαθλίωση. Εμείς καλούμε τους Κερατσινιώτες και τους Δραπετσωνίτες να στείλουν μήνυμα ανατροπής αυτής της κατάστασης. Δεν τους θέλουμε μόνο για να καταγγείλουμε, αλλά και για να δημιουργήσουμε μαζί με τους δημότες μια νέα δημοτική αρχή που θα είναι συμπαραστάτης των ανθρώπων που δοκιμάζονται και εγγυητής της αλλαγής που χρειαζόμαστε ως πόλη και ως χώρα».

 

-Κύριε Βρεττάκο, εσείς είστε ανεξάρτητος υποψήφιος; Το ψηφοδέλτιο που προτείνετε είναι κομματικά ανεξάρτητο;

 

«Προσωπικά είμαι στην Αριστερά από μαθητής και από το 1989 δραστηριοποιούμαι ως ανένταχτος αριστερός. Ο «Αλλος Δρόμος» στηρίζεται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ και στις γραμμές του συσπειρώνονται ανένταχτοι αριστεροί, άνθρωποι που συμμετέχουν στα κινήματα, άνθρωποι της γειτονιάς, άνθρωποι που έχουν δώσει ανιδιοτελείς αγώνες γι’ αυτήν την πόλη. Αυτούς τους ανθρώπους θα βρείτε στο ψηφοδέλτιό μας, ανθρώπους που ούτε εξαργύρωσαν ούτε σκοπεύουν να εξαργυρώσουν την κοινωνική τους προσφορά».

 

-Αν καταφέρετε να κερδίσετε τις δημοτικές εκλογές, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;

 

«Καταρχήν πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια συνολική ανατροπή της πολιτικής τής εξαθλίωσης και σ’ αυτό στον «Αλλο Δρόμο» καλούμε τους Κερατσινιώτες και τους Δραπετσωνίτες να συμπορευτούν. Εμείς όμως δεν θα κρυφτούμε πίσω από την κρίση, γιατί κάθε δημοτική αρχή μπορεί να είναι είτε μέρος της λύσης είτε μέρος του προβλήματος. Θυμηθείτε, άλλωστε, ότι σε παλαιότερα και δύσκολα χρόνια υπήρξαν δημοτικές αρχές της Αριστεράς που κατάφεραν μέσα από τους αγώνες να φέρουν πολύ σημαντικές αλλαγές στις γειτονιές μας. Από την άλλη, εμείς δεν είμαστε ούτε από εκείνους τους υποψηφίους που τάζουν “λαγούς με πετραχήλια”. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας, για να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε τις δημοτικές υπηρεσίες, για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας που είναι απαραίτητο σε συνθήκες μαζικής φτωχοποίησης, για να ξεριζωθούν τα ρουσφέτια, η κακοδιαχείριση και η αδιαφάνεια».

 

K.M.

 

Scroll to top