12/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

1ος ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΤ

Μια απολύτως ελεγχόμενη ΔΤ

      Pin It

Του Φώτη Παπούλια

 

Ενα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, εκείνη η φοβερή απόφαση σήμερα έχει δικαιώσει απόλυτα τους εμπνευστές της. Αφού ο Ευάγγ. Βενιζέλος «κάρφωσε» τον Φ. Κουβέλη στον Αντ. Σαμαρά και η χώρα δεν οδηγήθηκε σε εκλογές με αφορμή το «μαύρο» της ΕΡΤ, το σχέδιο άρχισε να υλοποιείται.

 

Ενα νέο, παλαιοκομματικό σύστημα αποφάσισε με τα ίδια φθαρμένα υλικά, τις ίδιες μεθόδους εξώνησης, εκμεταλλευόμενο ελαστικές συνειδήσεις, μοιράζοντας υποσχέσεις για νέες καριέρες, στη βάση του δωσιλογικό· έτσι άρχισε να χτίζεται μεταξύ Μουρούζη, Μαξίμου, Χαρ. Τρικούπη και Κατεχάκη. Αποτυχημένοι υπουργοί ανέλαβαν τον «εκσυγχρονισμό της», αποτυχημένοι ευρωβουλευτές, που ευτυχώς για μας και δυστυχώς γι’ αυτούς δεν έγιναν καλύτεροι άνθρωποι, όπως έγραφαν στις μετά ευρωεκλογών ευχαριστήριες επιστολές, κρυπτόμενοι διευθυντές εγκάθετοι κομμάτων, που ισορροπούν στο τεντωμένο σκοινί της απώλειας, δουλοπρεπείς συμπεριφορές, συνθέτουν το όντως νέο σκηνικό μετά το «μαύρο».

 

Η επιτυχία της κυβέρνησης είναι απόλυτη, αυτό ήξερε και ξέρει, αυτό εφαρμόζει. Δεν άντεξε ούτε τα μικρά βήματα ανανέωσης. Οι καταγγελίες για στημένους διαγωνισμούς, οι παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. αποτυπώνουν πλήρως την αντίληψη της κυβέρνησης. Δηλαδή ό,τι δεν ελέγχεται, καταστρέφεται, όποιος δεν δώσει γην και ύδωρ εξοβελίζεται, όποιος δεν είναι δικός μας είναι εναντίον μας, εν τέλει όποιος δεν μας υπηρετεί βρίσκεται εκποδών.

 

Το σχέδιο μιας απολύτως ελεγχόμενης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει πετύχει, μια ματιά στο «δελτίο ειδήσεων» αποδεικνύει ότι το «μαγαζί» υπηρετεί πιστά τα αφεντικά στο όνομα των οποίων υπάρχει με τη σημερινή του μορφή. Οι Σαμαράς και Βενιζέλος γνώριζαν άριστα και εφάρμοσαν στηριζόμενοι στις κομματικές τους εφεδρείες το σχέδιο ανακατάληψης της ΕΡΤ, μετατρέποντάς της σε παραμάγαζο της εξουσίας και κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα δικά τους παιδιά, τα οποία στηρίζουν εν πλήρει γνώσει το οικοδόμημα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Οι ίδιοι «κηφήνες, ακαμάτηδες» και διάφορα άλλα κοσμητικά που είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξακολουθούν να διαφεντεύουν το μαγαζί, απλώς τώρα, έχοντας δώσει όρκους στην εξουσία, απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της και δημιουργούν το τερατούργημα της ΝΕΡΙΤ. Κολλητοί, νεοκολλητοί, άσχετοι, οσφυοκάμπτες, που έχουν ξεχάσει πόσα και πόσα αφεντικά υπηρέτησαν και υπηρετούν, άφησαν την παντιέρα της επανάστασης να ξεκουραστεί, και δημιουργούν νέες Γραβιές και Αλαμάνες.

 

Το σχέδιο Σαμαρά – Βενιζέλου όπως υπηρετείται από τους δικούς τους ανθρώπους, απέδειξε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι «το μαγαζί να είναι δικό μας», αφού το ιδιοκτησιακό σύνδρομο της κυβέρνησης παραμένει σταθερά σε υψηλό επίπεδο. Βέβαια, λίγη σημασία έχει αν το νέο έκτρωμα θυμίζει τηλεοράσεις τριτοκοσμικών χωρών. Αρκεί να υπηρετεί την κυβερνητική γραμμή και όλα τα άλλα είναι… φιλολογία. Οι πάντα πρόθυμοι εγγυώνται το αποτέλεσμα.

 

Εκεί που απέτυχε ολοκληρωτικά το σχέδιο Σαμαρά – Βενιζέλου δεν είναι μόνο η ηθική πλευρά του ζητήματος· απέτυχε να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία την οποία το κυβερνητικό δίδυμο επεδίωξε να καταστήσει συνένοχο στο ανοσιούργημα του «μαύρου». Εκεί έχασε παταγωδώς, γιατί η ελευθερία της ενημέρωσης είναι ουσιαστικά η ίδια η δημοκρατία, την οποία δυστυχώς κάποιοι, όπως οι κάθε είδους Μπαλτάκοι, τη θεωρούν απλώς «παιχνιδάκι».

 

Σωστά, κύριοι;

 

Scroll to top