29/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελα, ρε!

      Pin It

Του Δημήτρη Τρίμη

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣΜε εξώδικό του προς την «Αυγή» ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης είχε διαμαρτυρηθεί ότι σε δημοσίευμά της με δόλο «επιχειρείται η σύνδεση του ονόματός του με συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα ώς και εκδοτικές δραστηριότητες τρίτων».

 

Θυμίζουμε ότι η Αυγή (10/2/2013) είχε γράψει πως «Δ. Μελισσανίδης, Β. Μαρινάκης, Φ. Βρυώνης είναι πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο για τα μίντια Σαμαρά, με στόχο την παραμονή της Δεξιάς στην εξουσία». Και ακόμη ότι «ανάμεσα στα νέα τζάκια της διαπλοκής φιγουράρει ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει έναν μίνι μιντιακό όμιλο, με “ναυαρχίδα” την εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, η οποία συχνά αναλαμβάνει τη “βρόμικη δουλειά” του Μαξίμου» (σ.σ. πρωτοσέλιδες συκοφαντικές επιθέσεις στον Αλ. Τσίπρα).

 

Ο εφοπλιστής ισχυρίζεται ότι η επίθεση εναντίον του στόχευε στην «προσβολή και απαξίωση του Ολυμπιακού» και ότι «διακυβεύεται η προσωπικότητά του, όσο και η ασφάλεια, η δική του και της οικογένειάς του, με τέτοιου είδους δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε άσχετα με αυτόν συμφέροντα και δραστηριότητες».

 

Παράλληλα, εκείνες τις μέρες, ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Ιωάννης Κουρτάκης, κατέθεσε αγωγή κατά της «Αυγής», του διευθυντή της Νίκου Φίλη και της δημοσιογράφου Αγγέλας Νταρζάνου, ζητώντας αποζημίωση 312.000 ευρώ, καθώς -όπως υποστηρίζει- «αμφισβητείται ευθέως η ταυτότητα, η αντικειμενικότητα και η δημοσιογραφική ύπαρξη της εφημερίδος».

 

Ο δικηγόρος που κατέθεσε την αγωγή εναντίον της «Αυγής» ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης.

 

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Την περασμένη Δευτέρα (23/6/2014), στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ (του κ. Μπόμπολα) κατέφτασε αντιπροσωπεία του Ομίλου των «Παραπολιτικών» (που ήδη απέκτησε τη συχνότητα του ΚΚΕ 902 FM), αποτελούμενη από τους κυρίους Γιάννη Κουρτάκη, Κώστα Καραπαπά (επικεφαλής Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός) και Γιάννη Βρέντζο (διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός) και συμφώνησαν στην άμεση μεταβίβαση του ραδιοσταθμού SENTRA FM και ενδεχομένως σε δεύτερο χρόνο της αθλητικής ιστοσελίδας και της εφημερίδας Goal NEWS από τον Πήγασο στον Ομιλο των «Παραπολιτικών».

 

Εχει καμιά σχέση ο Β. Μαρινάκης με τον Ομιλο των «Παραπολιτικών», την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον δήμαρχο Πειραιά, τον Μάκη Βορίδη και τη Νέα Δημοκρατία;

 

Scroll to top