15/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο πρωθυπουργός και η ιθαγένεια

Εσπευσε ο πρωθυπουργός της χώρας να επωφεληθεί από την παράνομη διαρροή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του νόμου 3838/2010 (αφορά τους όρους απόκτησης ιθαγένειας εκ μέρους αλλοδαπών) και να δρομολογήσει τάχιστα την τροποποίησή του. Σαν έτοιμος από καιρό ο πρωθυπουργός έδειξε υπέρμετρο ζήλο να.
      Pin It

Εσπευσε ο πρωθυπουργός της χώρας να επωφεληθεί από την παράνομη διαρροή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του νόμου 3838/2010 (αφορά τους όρους απόκτησης ιθαγένειας εκ μέρους αλλοδαπών) και να δρομολογήσει τάχιστα την τροποποίησή του. Σαν έτοιμος από καιρό ο πρωθυπουργός έδειξε υπέρμετρο ζήλο να τροποποιηθεί ο νόμος χωρίς καν να δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ! Γίνεται έτσι παραβατικός ο ίδιος, αφού η παραβίαση δικαστικού απορρήτου συνιστά ποινικό αδίκημα.

 

Αυτό που συμβαίνει είναι εξωφρενικό. Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επιφανείς νομικοί, «δεν υπάρχει νομικό γεγονός που λέγεται απόφαση του ΣτΕ παρά μόνο μία αντιδεοντολογική διαρροή στον Τύπο». Το χειρότερο -επισημαίνουν- είναι ότι απ' αυτή τη διαρροή προκαλείται ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, με την οποία καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί να εφαρμόσουν απόφαση του ΣτΕ.

 

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς. Την ιδιόρρυθμη ερμηνεία των δικαστών τού ΣτΕ περί τον τρόπο και τους όρους απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας; Τη σπουδή του πρωθυπουργού να επικυρώσει την απόφαση του ΣτΕ χωρίς καν να είναι γνωστό επακριβώς το σκεπτικό της απόφασης, αφού απαιτείται η δημοσίευσή της για να αποκτήσει νόμιμη υπόσταση και αυτό χρειάζεται παρέλευση αρκετών μηνών;

 

Ανησυχούν για το μέλλον της δημοκρατίας μας οι νομικοί και δεν έχουν άδικο, πολλώ δε μάλλον όταν γνωρίζουν (από διαρροές πάντα) ότι το περιεχόμενο της απόφασης «εγείρει σοβαρότατα νομικά, ηθικά, πολιτικά και πολιτειακά ζητήματα, αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για την κοινωνική συνοχή και την εθνική ασφάλεια».

 

Πρόκειται για μία τουλάχιστον εχθρική προς τους αλλογενείς απόφαση, περιφρονεί τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα μας και τους νόμιμους γονείς τους που εργάζονται με ζήλο εδώ και ομιλούν θαυμάσια ελληνικά!

 

Τι κύρος μπορεί να έχει μία κυβέρνηση που καταρρακώνει το αυτονόητο; Την απόκτηση δηλαδή της ιθαγένειας μετά μια 6ετή φοίτηση και μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα; Σαφώς, ουδέν κύρος, αλλά ποια η στάση των συγκυβερνώντων; Ζητήθηκε η γνώμη τους; Συμφώνησαν; Πρόβαλαν αρνησικυρία; Αδιαφόρησαν;

 

Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει μία κυβέρνηση που βίαια στρέφεται εναντίον της λαχτάρας των παιδιών από την αλλοδαπή, που ζουν και μορφώνονται μαζί με τα δικά μας παιδιά, ονειρεύονται μαζί, παίζουν μαζί, αλλά δεν μπορούν να είναι ίδια με αυτά; Δεν υπάρχει χειρότερη βία από την περιφρόνηση, την καταρράκωση των συναισθημάτων και της συνείδησης ταυτόχρονα.

 

Καλούνται οι δικαστές και ο πρωθυπουργός να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο 3838/2010. Ποια είναι τα επιπλέον κριτήρια ώστε να έχει το δικαίωμα ο αλλοδαπός να κάνει αίτηση πολιτογράφησης; Θέλουμε τους αλλοδαπούς μόνο για να καθαρίζουν τις βρομιές μας και να τους δίνουμε εξευτελιστικά μεροκάματα;

 

Δεν είναι δυνατόν να εμπνέονται, δικαστές και πρωθυπουργός, από εθνοκαθαρτήριες ιδεοληψίες. Αλλά πρέπει να βγουν και να το πουν. Ούτως ή άλλως η μεταναστευτική πολιτική πάσχει.

 

Scroll to top