Tsipras-Syriza-KE

02/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Πρωτοβουλία δημοψηφίσματος για την «μικρή ΔΕΗ»

«Εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί» χαρακτήρισε το «ξεπούλημα» της ΔΕΗ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε δέσμευση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα την «εκποίηση» και παράλληλα απάντησε στα περί «συντεχνίας» που λέει η κυβέρνηση .
      Pin It

Ηθική και πολιτική δέσμευση ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει και να αποδεχθεί τετελεσμένα σε ό,τι αφορά την «εκποίηση» της ΔΕΗ, ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώπιον εκπροσώπων φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και κατοίκων, στη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ».

Πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και για τον σκοπό αυτό θα επικοινωνήσει τις επόμενες ώρες με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές 120 βουλευτών κάτω από το αίτημα για το δημοψήφισμα, όπως προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος.

«Εθνικό προμελετημένο έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο, και για να ανατραπεί, όπως είπε, το «ξεπούλημα», κάλεσε τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συγκροτήσουν ένα παλλαϊκό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο.

Στην ομιλία του σε συγκέντρωση των εργαζομένων, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «σαν τον κλέφτη» επιδιώκει να περάσει το νομοσχέδιο σε θερινό τμήμα της Βουλής και με επιλεγμένους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όλος ο νομός Φλώρινας είναι προ πώληση», τόνισε κατά την επίσκεψή του στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αμυνταίου-Φιλώτα της ΔΕΗ.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «επιδιώκει να γκρεμίσει τα πάντα πριν αποχωρήσει από το μέγαρο Μαξίμου» και είπε ότι «τα νομοσχέδια για τους αιγιαλούς και τη «μικρή ΔΕΗ» είναι το κύκνειο άσμα μιας κυβέρνησης που ψυχορραγεί και σε λίγους μήνες θα ξεψυχήσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα περί «συντεχνίας» που λέει η κυβέρνηση σχετικά με τις κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου και τόνισε πως «συντεχνία δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά εκείνοι που μας κυβερνούν 40 χρόνια και θέλουν να εκποιήσουν τον δημόσιο πλούτο της χώρας σαν να είναι τσιφλίκι τους».

Επίσης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε υπογραφή σε ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και στην ερώτηση πώς θα το κάνει αυτό, απάντησε ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, κυρίαρχος είναι ο λαός που αποφάνθηκε στις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, τόνισε πως η εκποίηση του δημόσιου πλούτου είναι χειρότερη από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, γιατί για την αποκατάστασή του θα χρειαστούν δεκαετίες.

«Επενδυτές είναι αυτοί που επενδύουν και όχι αυτοί που τους χαρίζονται μονάδες της ΔΕΗ και πλούτος προκειμένου να κερδίζουν. Θέλουν να πάρουν και έτοιμα τα εργοστάσια παραγωγής και δωρεάν το δημόσιο ορυκτό πλούτο. Αυτοί δεν είναι επενδυτές. Είναι αετονύχηδες είναι αεριτζήδες», επεσήμανε.

Για τις 8 το βράδυ, φορείς της περιοχής έχουν οργανώσει συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου, με την ευκαιρία της έναρξης των απεργιακών κινητοποιήσεων στη ΔΕΗ.

 

Αιχμηρή απάντηση της Σ. Βούλτεψη

«»Βελουχιώτης» θέλησε να ντυθεί σήμερα ο κ. Τσίπρας, αλλά του βγήκε σε …Φωτόπουλο!» δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη απαντώντας σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μιλάμε για την επιτομή του «λεφτά υπάρχουν» που στην περίπτωση της ΔΕΗ συνοψίζεται στην εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ακριβή επανάληψη συγκεκριμένης φράσης που η κ. Κατσέλη είχε το 2009 χρησιμοποιήσει για τον ΟΤΕ» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «κάποια στιγμή η κ. Βούλτεψη πρέπει να συνειδητοποιήσει πως είναι διαφορετικός ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου από αυτόν του χρονογράφου σε εφημερίδα μειωμένης εγκυρότητας».

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr 

Scroll to top