kasidiaris

11/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Κορυδαλλό ο Κασιδιάρης, σε αναβρασμό η Χ.Α.

Τα δύο όπλα που είχε στην κατοχή του και φέρεται να τα είχε μετατρέψει από κυνηγετικά σε πυροβόλα, καθώς και ο βίαιος χαρακτήρας του έστειλαν στη φυλακή τον Ηλία Κασιδιάρη – Εκρηκτικές οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της οργάνωσης.
      Pin It

Με τον Ηλία Κασιδιάρη να είναι ο ένατος χρυσαυγίτης που οδηγείται στη φυλακή, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ανακριτικών πράξεων για τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο.

 

Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή του Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ντοκουμέντα της δικογραφίας, οι δεκάδες φωτογραφίες όπου ο χρυσαυγίτης βουλευτής απεικονίζεται να πυροβολεί με όπλα, αλλά και ο «βίαιος χαρακτήρας» του καταγράφονται στο σκεπτικό του εντάλματος προφυλάκισής του.

Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής

Η προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής. Οσο ο άτυπος υπαρχηγός της οργάνωσης ήταν ελεύθερος, είχε αναλάβει την καθοδήγησή της, φροντίζοντας να αποστασιοποιείται με κάθε ευκαιρία από τους έγκλειστους συναγωνιστές του και ειδικά τον αρχηγό Μιχαλολιάκο.

Η προσωπική στρατηγική των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που θυμίζει τη ρήση «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», είναι ορατή στη δημόσια σύγκρουση μεταξύ Μιχαλολιάκου και Ζαρούλια, μέσω των δικηγόρων τους.

Μόλις αποφασίστηκε από το δικαστικό συμβούλιο η μη προφυλάκιση της Ζαρούλια, μετά την αρχική διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελέα, ο δικηγόρος της έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο της δικαιοσύνης και ειδικά των ανακριτριών: «Η απόφαση του Συμβουλίου, αλλά και η προηγηθείσα διαφωνία των κ.κ. ανακριτριών μας αποδεικνύουν ότι η δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της, σε μια χώρα που κατά τα λοιπά καταρρέει».

Η δήλωση αυτή του κ. Αγγελου Αγγελέτου αφήνει έκθετη την οργάνωση, η οποία είχε στηρίξει μέχρι τώρα την υπεράσπισή της στην κατασυκοφάντηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και κυρίως των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου.

Τον πανικό στην ηγεσία της οργάνωσης υποδηλώνει το γεγονός ότι δυο μέρες νωρίτερα είχε ζητήσει την εξαίρεση των δύο ανακριτριών ο σύζυγος της κυρίας Ζαρούλια, ζητώντας μάλιστα να διωχθούν και ποινικά! Ο δικηγόρος που κατέθεσε αυτή την αίτηση εξαίρεσης εκ μέρους του Μιχαλολιάκου ήταν ο Νίκος Αντωνιάδης, ο ίδιος που συνόδευσε χθες τον Ηλία Κασιδιάρη, στη θέση του μέχρι χθες συνηγόρου του Παύλου Σαράκη.

 

Σχετικό θέμα: Προφυλακιστέος ο Ηλίας Κασιδιάρης

 

efsyn.gr

Scroll to top