kasidiaris-300x201

10/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προφυλακιστέος ο Ηλίας Κασιδιάρης

Μετά την απολογία του στις ανακρίτριες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης και οδηγείται ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού - Τι αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης.
      Pin It

Ο Κασιδιάρης, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και δήλωσε στις ανακρίτριες ότι η δίωξή του είναι πολιτική. Στελέχη και υποστηρικτές της ακροδεξιού κόμματος (περίπου 200), έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών, το οποίο έχει αποκλειστεί από κλούβες της αστυνομίας. Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι: «Αλήτες, ρουφιάνοι, παραδικαστικοί. Κανείς δε θα λυγίσει τη Χρυσή Αυγή».

Κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητρακοπούλου και του Εισαγγελέα, Ισίδωρο Ντογιάκου. Οδηγείται στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και οι άλλοι προφυλακιστέοι της Χρυσής Αυγής.

Είναι ο ένατος βουλευτής του κόμματος, που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεσή του και σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Αντωνιάδη, εντός πέντε ημερών θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης με σκοπό το δικαστικό συμβούλιο να άρει την κράτησή του.

Ο δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη χαρακτήρισε «δικαστικό έγκλημα» την απόφαση για προφυλάκιση του, ενώ κατήγγειλε συγκεκριμένα πως ο κ. Ντογιάκος «δεν είχε να υποβάλει καμία ερώτηση στον κατηγορούμενο».

«Έπρεπε να προφυλακιστεί και προφυλακίστηκε, είπε, για ένα όπλο δικό του και πατέρα του με άδειες… είναι δηλαδή σαν να μοιράζει τις κάρτες του. Αυτό αποδεικνύει το φαιδρό της κατηγορίας. Ο τρόπος του εισαγγελέα ήταν απαξιωτικός. Ο εισαγγελέας κ. Ντογιάκος γιατί πρότεινε όρους για τον Μίχο που έχει την ίδια κατηγορία και προφυλάκιση για τον Κασιδιάρη; Ενδεχομένως η στάση του να είναι άλλης επιστήμης.
Το σκεπτικό της προφυλάκισης του είναι ότι είναι ύποπτος τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων. Εκεί φτάσαμε, να τον προφυλακίσουν για να του κλείσουν στόμα. Ο Κασιδιάρης το περίμενε, με προετοιμάζουν για μέσα έλεγε».

Ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε: «Οι Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης είπαν αλήθειες, δεν υπάρχουν στοιχεία για κανέναν εκ των κατηγορουμένων. Υπάρχει Θεός. Ό,τι και να γίνει Χ.Α. θα νικήσει».

 

Τι αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης

Σε εικοσιτέσσερις σελίδες αναπτύσσεται το σκεπτικό της προφυλάκισης Καισιδιάρη, έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα.

Όπως αναφέρουν οι δικαστικοί λειτουργοί, τα δυο όπλα που είχε στην κατοχή του ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν ήταν κυνηγετικά αλλά είχαν μετατραπεί σε πυροβόλα, ενώ εκτιμούν πως είχε ρόλο εκπαιδευτή στην εγκληματική οργάνωση και τον θεωρούν πιθανό να διαπράξει και νέα αδικήματα.

Παράλληλα, στην απόφαση για την προσωρινή του κράτηση λήφθηκαν υπόψη και οι φωτογραφίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με διάφορα όπλα, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως και διάφορα βίαια περιστατικά στα οποία συμμετείχε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την on air επίθεση στις Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου.
efsyn.gr

Scroll to top