08/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Επιστράτευσε» τους πάντες

      Pin It

Ζήτημα ολίγων μηνών είναι να γίνει η Ελλάδα, Ελβετία.

 

Εμμέσως, αυτό είπε ο πρωθυπουργός της χώρας που «σήκωσε κεφάλι», αλλά παραμένει με το χέρι απλωμένο και μετέχει αξιοπρεπώς στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα.

 

Προκειμένου να πειστούν οι Ελληνες πολίτες ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε φάση ανάκαμψης, ο Αντώνης Σαμαράς «επιστράτευσε» τους πάντες και τα πάντα.

 

Τον τάφο στην Αμφίπολη και την τιμημένη μακεδονική γη, τους ένστολους «που όλοι αγαπάμε και τιμούμε», τους αγρότες με τους οποίους θα προχωρήσει μαζί «βήμα βήμα και σταδιακά, σταθερά», τους φανατικούς ισλαμιστές και «τον εφιάλτη του ISIS που επεκτείνεται πέρα από τη Συρία στο Ιράκ», την «αραβική άνοιξη» και «το βίαιο τέλος της».

 

Το αποκορύφωμα του πολιτικού θράσους ήταν η επίκληση της φράσης του αείμνηστου Εμμανουήλ Κριαρά: «Να λέτε πάντα αυτό που πιστεύετε… Και να πληροφορείτε σωστά».

 

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η παρότρυνση αυτή αποτελεί για τον ίδιο παρακαταθήκη ως «κάτι τόσο απλό και τόσο σοφό». «Αυτό μας παρήγγειλε: Να λέμε αυτά που πιστεύουμε. Χωρίς φτιασίδια. Χωρίς συμπλέγματα. Χωρίς τον φόβο του λαϊκισμού. Κι εμείς ως λαός βιώσαμε τόσα χρόνια αυτή την αηδία που προκαλεί η ακατάσχετη δημαγωγία, αυτή τη δίψα να ακουστούν αλήθειες που τις έπνιγε ο λαϊκισμός», είπε ο «σκίζω κάθε μέρα τα μνημόνια» πρωθυπουργός και έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον εκλιπόντα να στριφογυρίζει στον τάφο.

 

Στο πλαίσιο αυτής της παρακαταθήκης, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι δεν μπορούμε να έχουμε σύγχρονη δημόσια υγεία, παιδεία και έρευνα ευρωπαϊκού επιπέδου, με μισθούς τριτοκοσμικής χώρας. Για τον λόγο αυτό, μόλις εξυγιανθούν οι δημόσιες υπηρεσίες (απολυθούν μερικές χιλιάδες ακόμα δηλαδή) και σταματήσουν οι καταλήψεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, θα δοθούν ικανοποιητικές αμοιβές σε όσους γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές, ερευνητές έχουν απομείνει και δεν μετανάστευσαν.

 

Ο πρωθυπουργός έκανε και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση της λέξης «φιλότιμο». Μεταξύ άλλων, είπε ότι φιλότιμο δεν είναι το «όχι σε όλα» και για τον λόγο αυτό ο ίδιος και οι υπουργοί του λένε «ναι σε όλα» τα αιτήματα των δανειστών και του εγχώριου οικονομικού κατεστημένου. Για να μη χαρακτηριστεί αφιλότιμος.

 

Scroll to top