12/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η κυνική ομολογία

      Pin It

«Τους λιώσαμε, τους ισοπεδώσαμε στο Πέραμα!», κομπάζει σε τηλεφωνική συνομιλία με ομοϊδεάτη του ο «επιτελάρχης» της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, Γιάννης Λαγός. Ο διάλογος, που είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός, γίνεται ακριβώς πριν από ένα χρόνο και λίγα λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

 

Το ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.» περιλαμβάνει την αναλυτική «αναφορά» του προφυλακισμένου βουλευτή της νεοναζιστικής οργάνωσης, στην οποία περιγράφει με λεπτομέρειες την εγκληματική δράση της συμμορίας τους. Υπερηφανεύεται για το πολύ ξύλο που έφαγαν οι «κνίτες». Υπερβάλλει και μεγαλοποιεί την επίθεση για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο κατόρθωμά τους.

 

Με τις αναφορές του, όμως, αυτές παραπέμπει ευθέως σε Τάγμα Εφόδου. Σε ομάδα που έχει υψηλή καθοδήγηση και η οποία χτυπά οργανωμένα. Πολύ περισσότερο στοιχειοθετείται ότι πρόκειται για ενέδρα που είχαν στήσει στους «αντιπάλους» τους και όχι για τυχαία συμπλοκή, όπως ισχυρίζονται. Προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και στη Νίκαια. Ενώ λίγες μέρες αργότερα ξέρουμε ότι σε μια παρόμοια επίθεση στο Κερατσίνι, άφηνε την τελευταία του πνοή ο Παύλος Φύσσας, χτυπημένος από το μαχαίρι μέλους της νεοναζιστικής οργάνωσης.

 

Ο πρωταγωνιστής στην τηλεφωνική επικοινωνία, που αρνείται στη Δικαιοσύνη κάθε εμπλοκή του στο συγκεκριμένο περιστατικό, διαψεύδεται παταγωδώς. Στην απολογία του υποστήριξε ότι «όλες οι καταθέσεις που περιέχονται στη δικογραφία είναι απολύτως ψευδείς και συκοφαντικές».

 

Ομως η πραγματικότητα αποδεικνύεται διαφορετική. Δείχνει να έχει πλήρη γνώση των όσων συνέβησαν, τα οποία μάλιστα επικροτεί. Και δεν είναι μόνον αυτό. Εχει και τον τελευταίο λόγο. Ο διάλογος είναι σαφής:

 

Δεβελέκος:… Οι Περαματιώτες θα πάνε και πουθενά αλλού τώρα, αφού έχουνε πάρει φόρα..

 

Λαγός: Οχι, όχι, όχι, εντολή να διαλυθούνε…

 

Δεβελέκος: Τους έδωσες τέρμα;

 

Λαγός: Να πάνε, να φύγουνε τώρα…

 

Η εντολή δόθηκε και ήταν σαφής. Να λειτούργησε αυτοβούλως, δείχνει απίθανο. Πόσα, άραγε, περιθώρια για πρωτοβουλίες μπορεί να έχει -έστω και ο επικεφαλής του Πειραιά- για να «δράσει με στρατιωτικό τρόπο», χωρίς προηγουμένως να υπάρχει συνεννόηση, αλλά και έγκριση από τα αμέσως υψηλότερα κλιμάκια στην ιεραρχία; Οποιος αμφιβάλλει για τον χαρακτήρα της Χ.Α. έχει πάρει μια καλή απάντηση.

 

 

* Ολος ο αποκαλυπτικός διάλογος στο site της εφημερίδας μας, www.efsyn.gr

 

Scroll to top