14/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Να ανατραπεί αυτή η πορεία

      Pin It

Οι παλιές «καλές εποχές» που οι αριθμοί –τουλάχιστον– ευημερούσαν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η πιστή εφαρμογή από την κυβέρνηση των μνημονιακών πολιτικών δημιούργησε δημοσιονομικό άθλο και στρατιές εξαθλιωμένων που, όπως όλα δείχνουν, θα κληθούν να πληρώσουν ένα νέο δάνειο που θα δεήσει να δώσει η τρόικα. Το λογιστικό πλεόνασμα που διαφημίζει η κυβέρνηση ούτε τρώγεται ούτε γεμίζει τον λέβητα του καλοριφέρ, ο οποίος έκλεισε για περισσότερα από 725.000 νοικοκυριά το 2013.

 

Τα στοιχεία της ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις δαπάνες των νοικοκυριών είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν τον βαθμό εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών που αναμένουν την ανάπτυξη. Τα νοικοκυριά λοιπόν έσφιξαν το ζωνάρι, έκοψαν από παντού και πέτυχαν τον δικό τους άθλο, δηλαδή να περικόψουν 31,5% από τα έξοδα διατροφής, ένδυσης–υπόδησης, στέγασης, εκπαίδευσης, υγείας ώστε να μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και τους αυξημένους φόρους.

 

Και έπεται συνέχεια, καθώς είναι θέμα χρόνου να κάνουν μία ακόμα τρύπα στο ζωνάρι. Οσοι μπορούν θα το κάνουν. Οι υπόλοιποι θα προστεθούν σε αυτούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (21% το 2013), στην ανεργία και με αμοιβές που μοιάζουν πιο πολύ με χαρτζιλίκι παρά με μισθό. Τυχεροί όσοι έχουν συγγενή πρώτου βαθμού που έχει μεταναστεύσει στην Εσπερία, λαμβάνει ικανοποιητικό μισθό και μπορεί να στέλνει καμιά επιταγή, όπως τον παλιό «καλό καιρό».

 

Στην αναγκαστική νηστεία των νοικοκυριών θα προστεθεί η στροφή προς τη θρησκεία, καθώς μια ολόκληρη χώρα θα προσεύχεται μην τυχόν και αρρωστήσει και έχει καλυφθεί το πλαφόν στη συνταγογράφηση, στις διαγνωστικές εξετάσεις και το πλησιέστερο νοσοκομείο έχει βάλει «λουκέτο» ως μη ανταγωνιστικό.

 

Αφήστε που τα ιατρικά προσωπικά δεδομένα θα κυκλοφορούν ελεύθερα, γεγονός που θα συσφίξει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των κατοίκων αυτής της χώρας. Θα μπορεί λοιπόν να ξέρει ο γείτονας, όπως ξέρει η μάνα μου, αν έχω βγάλει τις αμυγδαλές, αν πέρασα ιλαρά κ.λπ. Ετσι, το όνειρο της Δεξιάς για πίστη στο δόγμα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» θα γίνει πραγματικότητα…

 

Πάνω απ' όλα όμως, οι πολίτες συνειδητοποιούν καθημερινά ότι αυτή η συγκυβέρνηση έχει οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα στα όρια. Οσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από μια ανίκανη, υποτελή και βουτηγμένη στη διαφθορά κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για όλους.

 

Scroll to top