18/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

O καθοδηγητής των ναζιστών

      Pin It

Αναρίθμητες είναι οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σήμερα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Είναι μια ένδειξη επαγρύπνησης του αντιφασιστικού κινήματος για την εξάπλωση των ναζιστικών, τάχα ιδεών σε μια Ευρώπη τρεκλίζουσα, οικονομικά και πνευματικά. Στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή εφάρμοσε ό,τι συνηθίζουν παντού στην Ευρώπη οι ναζιστικές οργανώσεις: βία και τρομοκρατία εναντίον ασθενών ομάδων, μεταναστών, μειονοτικών, ομοφυλόφιλων, αναρχικών και λοιπών, που υποτίθεται μολύνουν το έθνος και τον «περιούσιο» λαό του. Εχουν αναλυθεί τα αίτια της εμφάνισης και της ενδυνάμωσης του κόμματος αυτού, που κατάφερε να εκλέξει βουλευτές που «κοσμούν» τα έδρανα του Κοινοβουλίου. Είναι γνωστή επίσης η σχέση των στελεχών του με τον στρατό, την αστυνομία και τον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό, όπως και με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

 

Εκείνο όμως που έρχεται σήμερα στο φως είναι ότι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, τότε, και σύμβουλός του Τάκης Μπαλτάκος καθοδηγούσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις ψηφοφορίες στη Βουλή συστήνοντάς τους τι θα ψηφίσουν, πώς θα φερθούν και τι θα πράξουν κάθε φορά που ο ίδιος θεωρούσε ότι υπήρχε ανάγκη σε κρίσιμα ψηφίσματα.

 

Αυτή η στενή συνεργασία συνδεέται με τους τραμπουκισμούς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέσα στο Κοινοβούλιο, τις απειλές και τις ύβρεις που εκτόξευαν κατά προσώπων και θεσμών, την αλαζονεία που επεδείκνυαν. Ακριβώς διότι είχαν την υποστήριξη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, το οποίο βολευόταν έτσι, αφού όλο αυτό το σκηνικό εξυπηρετούσε τη θεωρία των «δύο άκρων», δεδομένου ότι οι απειλές εκτοξεύονταν κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως εναντίον του πολιτικού συστήματος εν γένει.

 

Οι αθλιότητες είχαν πατρότητα: την ανοχή του Μπαλτάκου και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Εχουν σημασία οι αποκαλύψεις αυτές, ότι δηλαδή ο Μπαλτάκος καθοδηγούσε τη Χρυσή Αυγή, διότι πολλοί νόμιζαν ότι όλο αυτό το αηδιαστικό φέρσιμο των βουλευτών της οφειλόταν στην ελλιπή της παιδεία και σ' έναν μισαλλόδοξο φανατισμό. Δυστυχώς ήξεραν τι ακριβώς έπρατταν και ήσαν συνεπείς στις εντολές που έπαιρναν από τον Μπαλτάκο. Αίρονται πλέον οι αντιρρήσεις όλων των καλοπροαίρετων που δεν ήθελαν να παραδεχτούν ότι Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα ή, έστω, ότι η Χ.Α. ήταν και είναι «υποκατάστημα» της Ν.Δ. Η θεωρία των «δύο άκρων» είναι ένα κατασκεύασμα για την εδραίωση της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σύστημα ως δημοκρατικού κόμματος.Οι διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι κοινωνίες και οι λαοί: ποτέ πια φασισμός.

 

Scroll to top