21/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κυβερνητικές παρεκβάσεις

      Pin It

Είναι τόσος ο πανικός της κυβέρνησης ώστε κάθε κίνηση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης της προκαλεί εγκεφαλικά επεισόδια και για να τα αποφύγει μετέρχεται κάθε μέσο που θα εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα. Στο ρεπορτάζ φαίνεται ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πανικοβλημένοι στο άκουσμα πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πάπα στο Βατικανό, έπραξαν ό,τι μπορούσαν διπλωματικά για να αποτρέψουν (!) αυτή την επίσκεψη. Ηλθαν σε επαφή με το Βατικανό ενημερώνοντας τους εκεί υπευθύνους ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι αξιωματούχος της κυβέρνησης, έλαβαν όμως την αποστομωτική απάντηση ότι σε μια ιδιωτική συνάντηση ο Πάπας μπορεί να συναντήσει όποιον θέλει. Στη συνέχεια ζήτησαν τη συνδρομή του Λοβέρδου ο οποίος έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο που αφορά την Καθολική Εκκλησία και το οποίο υποτίθεται ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα θα το καταψηφίσει. Το Βατικανό όμως γνώριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αυτό το νομοσχέδιο.

 

Αποτυχία για τους δύο κορυφαίους κυβερνώντες. Στο τέλος, ο κ. Λοβέρδος έστειλε μηνύματα στον κ. Τσίπρα να επιτύχει το ταξίδι του, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία του για τις σχέσεις με τις Εκκλησίες και το Πατριαρχείο. Αυτού του είδους η διπλωματική παρέμβαση, που στην ουσία είναι εθνική παρέκβαση, μόνον από μια κοντόθωρη, εκδικητική και τρομοκρατημένη κυβέρνηση θα μπορούσε να γίνει. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση βάζει προσκόμματα στις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ με αθέμιτα, παρασκηνιακά μέσα.

 

Ηδη πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός πίεζε τους καναλάρχες να υποβαθμίσουν την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, φοβούμενος ότι τα μέτρα που θα ανήγγελλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα του απέφεραν μεγάλα οφέλη. Αλλά ο κ. Σαμαράς είχε προσπαθήσει πάλι να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους λέγοντας ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ οι τράπεζες θα αδειάσουν, αφού όλοι θα τρέξουν να διοχετεύσουν τα χρήματα στο εξωτερικό. Στην ίδια γραμμή και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος πληροφορούσε ότι πιθανή νίκη και κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλούσε έκρηξη, θα καταρρεύσει δηλαδή το ασφαλιστικό σύστημα. Τη γραμμή αυτή ακολουθούν και κορυφαίοι υπουργοί, οι οποίοι αδιαλείπτως επισείουν εθνικούς κινδύνους και καταστροφές έτσι και σχηματιστεί κυβέρνηση από την Αριστερά. Αντί να κοιτάξουν πώς θα μαζέψουν τα δικά τους ασυμμάζευτα, επιδίδονται σε ένα βρόμικο «παιχνίδι» κινδυνολογίας και παρεμπόδισης ενεργειών της μείζονος αντιπολίτευσης, που στο κάτω κάτω η τελευταία, η επίσκεψη Τσίπρα στον Πάπα, θα μπορούσε να είναι και υπέρ της κυβέρνησης, με τέτοια διεθνή απήχηση που είχε και ας καρπώθηκε τα περισσότερα οφέλη ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως προϋποθέτει ομόνοια, ομοψυχία, εθνική συναίνεση, που τα στερείται η δικομματική κυβέρνησή μας.

 

Τέτοια συμβαίνουν όταν η πολιτική υποβιβάζεται σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και απεργάζεται καταστροφολογικά σενάρια για την αντιπολίτευση. Ας αξιολογηθεί πρώτα ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή και ας αφήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση να πράξει όπως επιθυμεί με βάση τους πολιτικούς της στόχους.

 

Scroll to top