22/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

H σιωπή δεν τους σώζει

      Pin It

Ηγνωστή τακτική της σιωπής που ακολούθησε η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» ότι παρενέβη μέσω της διπλωματικής οδού, ώστε να μην μπορέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτεί τον Πάπα, απλώς δείχνει την ενοχή της και την αμηχανία της. Το υπουργείο Εξωτερικών, το Μαξίμου, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν διαψεύδουν το δημοσίευμα αλλά τηρούν σιγήν ιχθύος. Αντ' αυτού στελέχη των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν επέλεξαν την άμυνα με επιθέσεις και προέβησαν σε ύβρεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, «που φταίει για όλα τα δεινά της χώρας», διολισθαίνοντας μάλιστα σε κάκιστες εκτιμήσεις για τη δημοσιογραφία, την οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διαχώρισε σε «φιλική» και «εχθρική». Προφανώς δεν διαβάζουν καλά εκεί στην κυβέρνηση.

 

Βεβαίως τα ερωτήματα παραμένουν και απαιτούν απαντήσεις, αν και δεν έχει και τόση σημασία πια. Ο λαός έχει ήδη καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μικρά περιθώρια επιβίωσης, εξού και οι απεγνωσμένες κινήσεις της, που είναι οφθαλμοφανέστατα κινήσεις πανικού. Ο,τι και να μηχανευτούν δεν φαίνεται να μπορούν να ανακόψουν την ανοδική πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτός από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται σταθερά με τέσσερις μονάδες, τώρα έχουν και τους εταίρους που αρχίζουν να καλοβλέπουν μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μια και η τωρινή δικομματική δεν δείχνει ικανή να φέρει σε πέρας ούτε καν τις μνημονιακές υποχρεώσεις της.

 

Το έγκυρο δημοσίευμα της Ντόιτσε Βέλε τονίζει καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μπαμπούλας για τη Γερμανία, αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα, και ουδείς πλέον φοβάται ότι ο Τσίπρας θα φέρει τα πάνω κάτω στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν αυτό είναι καλό ή κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ ή για την ελληνική κοινωνία είναι μια άλλη διάσταση του γενικότερου πολιτικού ζητήματος. Σημασία έχει ότι η δικομματική κυβέρνηση, ενώ βλέπει ότι κατρακυλά τόσο στη δημοσιονομική αναδιάρθρωση όσο και στις δημοσκοπήσεις, μετέρχεται αθέμιτα μέσα για την επιβίωσή της.

 

Οσο ψεύδονται, όσο κατηγορούν ασύστολα τη μείζονα αντιπολίτευση, όσο τρομοκρατούν τον κόσμο τόσο αποδεικνύουν τη γύμνια τους και την ανικανότητά τους. Σαφώς και δεν φταίει ο ­ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίζονται στην κυβέρνηση, για την κατάντια της χώρας, αλλά αυτοί οι ίδιοι.

 

Scroll to top