25/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο κυνισμός των εκπροσώπων

      Pin It

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, δύο στελέχη με θεσμική υπόσταση, έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα τρομοκράτησης του λαού κινδυνολογώντας ασύστολα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κ. Βούλτεψη ουσιαστικά υπερασπίστηκε τον κ. Γεωργιάδη για τη δήλωσή του, στο ίδιο ακριβώς πνεύμα με του πρωθυπουργού, ότι σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει μαζική απώλεια καταθέσεων από τις τράπεζες. Στελέχη αγαπημένα των ηλεκτρονικών μέσων και οι δύο, δεν διστάζουν να προβούν σε ακραίους χαρακτηρισμούς.

 

Πολλοί θυμούνται τη δήλωση της κ. Βούλτεψη για «ένοπλες συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Γεωργιάδης συνεχώς κατηγορεί το κόμμα αυτό αλλά και τον πρόεδρό του ότι σε περίπτωση εκλογής τους θα καταστραφεί η χώρα, οι Ελληνες θα χάσουν τα σπίτια και τις καταθέσεις τους. Το ειρωνικό είναι ότι η δική τους μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που έχει ωθήσει πολλούς πολίτες να πάρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια και να τις οδηγήσουν σε αλλοδαπά τραπεζικά καταστήματα. Θα ήταν αστεία όλα αυτά, οι προσπάθειες δηλαδή των δύο συγκεκριμένων στελεχών να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι όμως θεσμικοί παράγοντες και άρα είναι θέμα ομαλής λειτουργίας των θεσμών, κίνδυνος δηλαδή για το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Ηδη η συμπεριφορά τους έχει ευτελίσει αυτό το πολίτευμα, χωρίς το πολιτικό σύστημα να αντιδρά είτε μέσω των πολιτικών κομμάτων είτε μέσω της Δικαιοσύνης. Τα όσα κατά καιρούς λένε συνιστούν ποινικό αδίκημα, αλλά ο νομικός κόσμος της χώρας δεν φαίνεται τουλάχιστον να ανησυχεί.

 

Τα δύο στελέχη της κυβέρνησης συναγωνίζονται στην εκτόξευση κινδυνολογιών μετατρεπόμενα σε οιονεί γραφικές καρικατούρες της πολιτικής ζωής, της δημόσιας σφαίρας. Η συντονισμένη τους προσπάθεια να αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν το απόλυτο κακό για τη χώρα, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα σαν τους μόνους σωτήρες, είναι απόρροια, πως δείχνουν οι δηλώσεις και του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενός κεντρικού κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο οι δύο εκπρόσωποι τηρούν κατά γράμμα· άκομψα και κυνικά είναι αλήθεια. Θα πρέπει ωστόσο να καταλάβουν ότι η κοινωνία συνεχίζει να νιώθει τον οικονομικό βρόχο στον λαιμό της και έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι «κατασκευαστές» του είναι οι ίδιοι οι κυβερνώντες και ότι πρέπει να πάνε σπίτια τους το δυνατόν συντομότερα.

 

Scroll to top