Pin It

Η αποπομπή του διοικητή του ΟΓΑ Π. Πέτρουλα, που είχε συμβεί πολύ πριν από την ώρα που ο ίδιος μιλούσε με τον πρωθυπουργό και κανόνιζαν οικονομικής φύσεως θέματα σχεδιασμού για το επόμενο εξάμηνο, μόνο θλίψη προκαλεί. Κι ένα παράπονο ότι σε τούτο τον τόπο όσοι εξουσιάζουν δεν πρόκειται ν' αλλάξουν ποτέ νοοτροπία, δεν πρόκειται ποτέ να σεβαστούν τους θεσμούς, την αξιοκρατία.

 

Την ώρα που ο κόσμος καίγεται, η κοινωνία αλλά και η δημόσια διοίκηση αποδιαρθρώνονται, οι υπουργοί της κυβέρνησης δρουν και φέρονται σαν παλαιοί κομματάρχες και αφεντάδες.

 

Παύουν από τη θέση τους ικανούς ανθρώπους (ο κ. Πέτρουλας είναι οικονομολόγος) προκειμένου να τοποθετήσουν σ' αυτές κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

 

Εχει σημασία το ιστορικό, όπως το καταθέτει στην «Εφ.Συν.» ο παυθείς διοικητής. Στις 4 Φεβρουαρίου, εν αγνοία όλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Βρούτσης υπέγραψε την απόλυση του κ. Πέτρουλα.

 

Στις 12 Φεβρουαρίου ο διοικητής του ΟΓΑ, μη γνωρίζοντας τίποτε, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα του συνέστησε τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να κάνει ως διοικητής του ΟΓΑ. Την ίδια αυτή ημέρα το απόγευμα ο Δ. Κοντός, κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., περνούσε από τις επιτροπές της Βουλής ως ο νέος διοικητής του ΟΓΑ!

 

Μάλιστα. Ούτε ο αποπεμφθείς διοικητής, αλλά ούτε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζαν τι είχε σκαρφιστεί και πράξει ο λογικής Μαυρογιαλούρου υπουργός Εργασίας κ.λπ.

 

Αξίζει να παρατεθεί, ακριβώς όπως δημοσιεύεται στις πολιτικές σελίδες, το σχόλιο του κ. Πέτρουλα, ο οποίος, προς τιμήν του, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να επιδιώξει την αποζημίωσή του. Δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: «Κατ' αρχήν είναι απαράδεκτη η κατανομή της εξουσίας από την τρικομματική, όπου ουσιαστικά διεξάγεται μοίρασμα των θέσεων σε ημετέρους. Θέλω να πω ότι σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές θα έπρεπε να αξιολογηθούν όσοι ασκούν εξουσία και να αντικατασταθούν οι αναποτελεσματικοί. Δεν μπορεί να επικρατεί η λογική τού να τακτοποιούμε τα δικά μας παιδιά». Και, ας το δεχτούμε, οι υπουργοί του Σαμαρά δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τη νοοτροπία Μαυρογιαλούρου.

 

Εγείρεται, όμως, μείζον θέμα για τον πρωθυπουργό της χώρας. Αν υποτεθεί ότι δεν γνώριζε πως ο κ. Πέτρουλας είχε παυθεί με υπουργική απόφαση, τότε οφείλει ο ίδιος να παύσει τον υπουργό του, ο οποίος δεν φρόντισε να τον ενημερώσει κι έτσι τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα (!), όχι μόνο απέναντι στον παυθέντα διοικητή, αλλά και απέναντι στον ελληνικό λαό.

 

Οι υπουργοί αλωνίζουν και πράττουν κατά πώς προστάζει η κομματική τους μανία; Δεν ενημερώνουν τον πρωθυπουργό; Ο πρωθυπουργός δεν τους τραβάει το αυτί; Εκτός εάν στο θέμα της «αξιολόγησης» και της αξιοκρατίας τούς έχει αφήσει το ελεύθερο. Ναι, αλλά, εν προκειμένω, φαίνεται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος και οφείλει να προβεί σε επανορθωτικές κινήσεις. Διαφορετικά…

Scroll to top