Pin It

Του Πέτρου Κωνστα­ντίνου*

 

Η Ν.Δ. βρίσκεται σε ένα ακόμη ανοιχτό αδιέξοδο όσον αφορά τη διεξαγωγή της δίκης της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Η πτέρυγα των Μπαλτάκων πιέζει για τη ματαίωσή της ως δίκης κατά των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου για τα οποία έδινε κάλυψη και αστυνομική προστασία, όπως φαίνεται να ομολογεί στον διαβόητο διάλογο με το Κασιδιάρη.

 

Η προώθηση τροπολογίας-προσθήκης στον Ποινικό Κώδικα του οικονομικού προσπορισμού ως αναγκαίου στοιχείου για τον χαρακτηρισμό της εγκληματικής οργάνωσης απλά ανοίγει την πόρτα του Κορυδαλλού στους ηθικούς αυτουργούς των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, τον Μιχαλολιάκο και την υπόλοιπη συμμορία, να βγουν έξω και να παριστάνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Η καθυστέρηση ορισμού της ημερομηνίας της δίκης διευκολύνει τις δυνάμεις που θέλουν να πέσουν στα μαλακά οι οργανωτές των ταγμάτων εφόδου. Τα κουκιά των νεοναζί βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τάχα μετανοημένων ή μη, είναι πιο πολύτιμα από την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για τους νεοφιλελεύθερους «αντιφασίστες» της Ν.Δ.

 

Αποδεικνύεται πόσο καθοριστικές ήταν οι μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο να εξαναγκάσουν τη Ν.Δ. να άρει προσωρινά την πολύχρονη ασυλία που παρείχε στη δράση της Χρυσής Αυγής. Οι κινητοποιήσεις στον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ανέδειξαν ότι η δυναμική αυτού του κινήματος στέκεται εμπόδιο στους άθλιους σχεδιασμούς του Σαμαρά.

 

Στριμωγμένος από την περιπέτεια των ψεμάτων του περί «εξόδου από το Μνημόνιο» ο Σαμαράς παίζει ξανά το χαρτί του ρατσισμού, αυτή τη φορά στρεφόμενος κατά των Ρομά. Πρόκειται για μια επίθεση που ανέδειξε το βάθος του ρατσισμού μέσα στους επίσημους κρατικούς μηχανισμούς.

 

Πόσο ρατσιστικοί είναι οι θεσμοί της χώρας; Μόλις πριν από δύο μέρες από το στόμα της εκπροσώπου της κυβέρνησης κ. Βούλτεψη ακούσαμε ότι «γύρω από τον καταυλισμό των Ρομά του Χαλανδρίου μένουν άνθρωποι»! Μέσα στον καταυλισμό προφανώς για την κ. Βούλτεψη οι Ρομά εκπροσωπούν κάτι εντελώς διαφορετικό που δεν μπορεί να στεγάζεται σε περιοχές όπου μένουν άνθρωποι, αλλά στο μακρινό όρος Πατέρα όπου οι «άνθρωποι» κατοικούν σε απόσταση τουλάχιστον 15 χιλιομέτρων!

 

Την ίδια μέρα άκουσα από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα την κλασική χρυσαυγίτικη ατάκα «άμα τους θέλεις να τους πάρεις σπίτι σου»!

 

Τα λόγια αυτά τα είπε στη διαβούλευση του εισαγγελέα με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσο, τον αντιπεριφερειάρχη Βορείων Γιώργο Καραμέρο, τον πρόεδρο των Ρομά Στέλλιο Καλαμιώτη, όταν έκανα παρέμβαση σε αυτή τη διαδικασία, ομολογώ απρόσκλητος.

 

Θα μου πείτε, γιατί τόση ευαισθησία όταν ολόκληρο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Πάτρα αθώωσε την εργοδοσία των φραουλάδων της Ν. Μανωλάδας που οι μπράβοι της πυροβόλησαν τους εργάτες αντί να πληρώσουν τα μεροκάματα που τους όφειλαν;

 

Οι ρατσιστικές απάνθρωπες πολιτικές της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου έχουν σημάνει χιλιάδες πνιγμένους πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Ο Αβραμόπουλος ως επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης έχει αναλάβει αυτό το μακάβριο «body count», την καταμέτρηση πτωμάτων στις υπέροχες ακρογιαλιές της Μεσογείου που έσπασε κάθε ρεκόρ φέτος με πάνω από 3.000 νεκρούς, υπηρετώντας την πολιτική των κλειστών συνόρων της Ευρώπης-φρούριο.

 

Aπάντηση σε αυτά τα εγκλήματα θα δώσουν οι αγωνιστές που έρχονται από μια σειρά χώρες της Ευρώπης για να βρεθούν μαζί με συνδικαλιστές, πανεπιστημιακούς, ακτιβιστές στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση της Αθήνας.

 

Την ίδια ώρα, αυτοί που εξέθρεψαν το «Ισλαμικό κράτος» με την ιμπεριαλιστική επέμβαση και την κατοχή στο Ιράκ αλλά και συνολικότερα τη Μ. Ανατολή, με την επίθεση κατά των αραβικών επαναστάσεων, εξαπολύουν σήμερα έναν νέο πόλεμο στο Ιράκ και τον συνοδεύουν με ένα ρατσιστικό κύμα ισλαμοφοβίας σε όλη την Ευρώπη: το κυνήγι μαγισσών ξεκινά και κάθε μουσουλμάνος μετατρέπεται σε εν δυνάμει «τζιχαντιστή του ISIS».

 

Η Διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση στην Αθήνα στις 11 και 12 Οκτώβρη στο Ρουφ, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, με κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, είναι η ευκαιρία για το κίνημα αντίστασης στη φασιστική απειλή και τον ρατσισμό να δώσει τις δικές του απαντήσεις χτίζοντας μια μεγάλη καμπάνια για να δικαστούν και να πάνε φυλακή ισόβια οι δολοφόνοι νεοναζί, για να δικαιωθούν οι εργάτες γης της Ν. Μανωλάδας. Η πρόταση του κινήματος United Against Fascism της Βρετανίας για μια πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 21 Μάρτη 2015 βρίσκει τη θερμή στήριξη όλων.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

* Συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Scroll to top