09/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επικίνδυνη κυβέρνηση

      Pin It

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έρχονται στην επιφάνεια τα παθογενή στοιχεία της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλα από την ακροδεξιά της καταγωγή και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει. Το ότι συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ δεν αναιρεί τον προσανατολισμό της κρατικής εξουσίας προς έναν αυταρχικό και αντικοινωνικό τρόπο διακυβέρνησης. Οι σωτηριολογίες των συγκυβερνώντων κομμάτων πάνε περίπατο καθώς γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχουν ικανά πολιτικά επιχειρήματα, που να δικαιώνουν την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ αποδομείται από τις αντιφάσεις του, αφού ο πρόεδρός του ομιλεί χωρίς να γίνεται αποδεκτός, μια και οι βουλευτές του είτε τον απαξιώνουν είτε απαιτούν άμεση αλλαγή της προεδρίας.

 

Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει κραυγαλέα τον ακροδεξιό χαρακτήρα της με την εμφάνιση του Μάκη Βορίδη ως αντιπροσώπου του πρωθυπουργού στη Βουλή. Είναι κρίμα για ένα μεγάλο αστικό κόμμα, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, να αντιπροσωπεύεται από έναν αποδεδειγμένα ακροδεξιό εθνικιστή, όπως είναι ο υπουργός Υγείας, γνωστός στο πανελλήνιο για τις επιθέσεις του εναντίον διαδηλωτών κρατώντας τσεκούρι. Για έναν ψύχραιμο αναλυτή αυτή είναι η φυσιολογική κατάληξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος που ουδέποτε ξέφυγε από την ιδεολογία του αντικομμουνισμού και της υποταγής στη φιλοσοφία της «ελεύθερης αγοράς».

 

Ο κ. Βορίδης, συνεπής απολογητής αυτής της «ιδεολογίας», δεν εφείσθη κατηγοριών εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτολμώντας και ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκρατικές οργανώσεις. Η συζήτηση που άρχισε στη Βουλή αποδεικνύει περίτρανα το χαμηλό πολιτικό επίπεδο των κομμάτων που συγκυβερνούν και ταυτόχρονα φανερώνει στον ελληνικό λαό ότι η εξουσία είναι απαράλλακτη, πάντα υπακούει και εξυπηρετεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα, που δεν είναι άλλο από αυτό που έχει συγκροτήσει η άρχουσα τάξη. Οταν είναι φτωχοί από επιχειρήματα καταφεύγουν σε ανέξοδες καταγγελτικές ρητορείες, γίνεται όμως φανερό ότι είναι ανεπαρκείς ιδεολογικά ή και επικίνδυνοι, προκειμένου να μη χάσουν τους εξουσιαστικούς θώκους. Οταν ο Βενιζέλος, πρόεδρος προοδευτικού υποτίθεται κόμματος, συμπλέει με τον Βορίδη, κάτι κακό προοιωνίζεται στην ελληνική πολιτεία και άρα χρειάζεται μέγιστη προσοχή.

 

Scroll to top