26/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μια «αντισυστημική» Πρόεδρος

      Pin It

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Κακώς! Πολύ κακώς κοιτάνε μερικοί τις τελευταίες μέρες με μισό μάτι τη Γιάννα… Αν μπορούσαν να μπουν για πέντε λεπτά στο μυαλό της και να αναλύσουν τη σκέψη της, θα καταλάβαιναν πως έχει κάθε λόγο να δηλώνει «αντισυστημική» και με τη βούλα.

 

Στην πραγματικότητα, σύστημα είναι ό,τι γουστάρει να βλέπει ή να φαντάζεται ο καθένας. Σου αρέσει αυτό που υπάρχει; Μπαίνεις, στρογγυλοκάθεσαι και βολεύεσαι. Δεν το πας; Μένεις απέξω και το πολεμάς ώσπου να πέσει για να πάρεις σειρά.

 

ΗΓιάννα, μάλλον, δεν έχει κανένα λόγο να είναι ευχαριστημένη από τον τρόπο που της φέρθηκαν όλες οι ώς τώρα καταστάσεις, και το λέει. Τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή, ξελάσπωσε αρκετούς χωρίς να πάρει τίποτα. Στην απομόνωση την είχαν και την έχουν όλοι οι πρωθυπουργοί από το 2004 και μετά. Την φώναξαν, την έβαλαν μπροστά, την άφησαν να κάνει ολομόναχη τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, της έδωσαν πράσινο μετά να βγάλει την εφημερίδα «τους» και στο τέλος την παράτησαν ολομόναχη σε μια γωνία.

 

Δικαιολογημένα άρχισε να ψάχνει τα καινούργια της «θέλω» στους δρόμους της Αριστεράς και της Προόδου.

 

Από την άλλη, δεν έχει και λόγο να φοβάται τις όποιες αλλαγές που υποτίθεται ότι θα έρθουν. Κανένας δεν πρόκειται να την ενοχλήσει, έτσι και καταφθάσει αύριο-μεθαύριο π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα κυβέρνηση θα θέλει να την έχει μάλλον δίπλα της κι όχι απέναντι.

 

Αρα, πέρα από την πλάκα που μπορεί να κάνει κανείς με όλους αυτούς τους φραγκάτους και βολεμένους… αντισυστημικούς, που έσκασαν μύτη τα τελευταία χρόνια, ακούγεται πάρα πολύ λογικό η νέα τσιπρική τάξη πραγμάτων να αναζητήσει και να βρει τα στηρίγματά της σε επιχειρηματίες που δηλώνουν αυτήν τη στιγμή δυσαρεστημένοι και απομονωμένοι από το κέντρο εξουσίας που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ετσι, κι η Γιάννα… Εχει κάθε λόγο να πλησιάζει εκείνους που φαίνεται ότι έρχονται και να πιστεύει πως βρίσκονται πιο κοντά στη δική της λογική.

 

«Οι άνθρωποι αυτής της χώρας», είπε στη συνέντευξή της, «βλέπουν πώς τους συμπεριφέρεται το πολύπλοκο πολιτικό – μιντιακό – επιχειρηματικό σύστημα και δεν είναι ευχαριστημένοι. Οτιδήποτε τέτοιο νέο θα πίστευε ο κόσμος ότι μπορεί να κινήσει τα πράγματα διαφορετικά, θα το ψήφιζα. Θα ψήφιζα για να έρθει αυτό το νέο», μέσα στο οποίο πιστεύει ότι θα αισθάνεται πιο φιλικά.

 

Κι αν έρθει, γιατί να μην είναι αυτή το φαβορί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας την κατάλληλη ώρα -αν μπορώ να αποκρυπτογραφήσω σωστά το όνειρό της… Οι 180 βουλευτές μάλλον απίθανο να μαζευτούν από τώρα.

 

Scroll to top