ANASTASIADHS

26/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Αναστασιάδης: Όφελος για όλους από τη λύση του Κυπριακού

Διεμήνυσε στην Τουρκία, αν πράγματι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και όχι για δικές της επεκτατικές βλέψεις, να εργαστεί για την εκτόνωση της κρίσης, που ίδια έχει προκαλέσει.
      Pin It

 

Λευκωσία-Ανταπόκριση Άκης Φάντης

 

Η μόνη ρεαλιστική οδός για να απολαύσουν και οι Τουρκοκύπριοι τα οφέλη από το φυσικό αέριο, όταν και εφόσον υπάρξουν, είναι η λύση του Κυπριακού. Αυτό διακήρυξε σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και διεμήνυσε στην Τουρκία, αν πράγματι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και όχι για δικές της επεκτατικές βλέψεις, να εργαστεί για την εκτόνωση της κρίσης, που ίδια έχει προκαλέσει.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε την Άγκυρα αν επιθυμεί πραγματικά τη λύση, να προχωρήσει αμέσως στην ακύρωση των παράνομων και προκλητικών ενεργειών της στην κυπριακή ΑΟΖ, έτσι ώστε να ξαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία και να επιτευχθεί λύση το συντομότερο.

Εξάλλου, ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι αναμένει την πιο έμπρακτη και ουσιαστική αλληλεγγύη των φίλων και συμμάχων στην αντιμετώπιση των απαράδεκτων τουρκικών προκλήσεων.

 

Σχετικά θέματα: 

 

 

efsyn.gr

Scroll to top