Olympiakos-Panathinaikos-Mitroglou

26/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ντέρμπι αιωνίων για τη δόξα και τους βαθμούς

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι απλώς ακόμα ένα ντέρμπι αιωνίων, εάν κρίνει κανείς από τη δήλωση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μετά τη σπουδαία επιτυχία κόντρα στη Γιουβέντους, θυμήθηκε τους «πράσινους».
      Pin It

Το παιχνίδι ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» επισκιάζει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Ο αγώνας βρίσκεται στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός προηγείται με 1-0.

Το συγκεκριμένο δεν είναι απλώς ακόμα ένα ντέρμπι αιωνίων, εάν κρίνει κανείς από τη δήλωση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μετά τη σπουδαία επιτυχία κόντρα στη Γιουβέντους, θυμήθηκε τους «πράσινους».

«Να νικήσουμε και τον Παναθηναϊκό», είπε με νόημα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, καθώς κανείς στο λιμάνι δεν θέλει να δει ξανά το ίδιο… περυσινό έργο, στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν ο Παναθηναϊκός που τελικά επικράτησε με το μάλλον ανέλπιστο 3-0.

Η ειδοποιός διαφορά του τότε με το σήμερα είναι πως το κόστος της ήττας πέρυσι, είχε επίπτωση μόνο στο γόητρο του συλλόγου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα με περισσότερους από 20 βαθμούς διαφορά. Ωστόσο, σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αφού από τον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένοι να κυνηγούν τον ΠΑΟΚ που ήδη έχει αποκτήσει προβάδισμα έξι πόντων (υπολογίζεται και η νίκη τού «δικεφάλου» κόντρα στη Βέροια).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, γνωρίζει πολύ καλά ότι σε αυτό το ματς απαγορεύεται η αποτυχία (άλλωστε, το προεδρικό μήνυμα ήταν ξεκάθαρο). Οπότε, από τακτικής πλευράς, καλείται να απαντήσει στο εξής βασικό ερώτημα: Θα πιέσει ο Μίτσελ την άμυνα του Αναστασίου ή θα προσπαθήσει να παίξει με τον χρόνο από τη στιγμή που και ο Παναθηναϊκός έχει δώσει αγώνα και μάλιστα μία μέρα αργότερα, εναντίον της Αϊντχόφεν;

Από την πλευρά των «πρασίνων», το δίλημμα είναι ένα και μοναδικό: επιστροφή στη μιζέρια με «φάρμακα» και «ψυχιάτρους», ή νέο ξεκίνημα με το δικό του το «μαγικό φίλτρο» που θα τον εκτοξεύσει, όπως έγινε πέρυσι με το θριαμβευτικό 0-3. Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις και κατάφεραν να πάρουν 1-1 στο Αϊντχόφεν υπήρξε ευεργετικό ως προς την ψυχολογία. Ομως τα ντέρμπι είναι πάντοτε άλλη ιστορία. Και το αποτέλεσμα του ματς είναι σαφές ότι θα φέρει εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές, ανάλογα με την εικόνα και φυσικά τους αστάθμητους παράγοντες και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο γήπεδο.

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr

 

 

 

 

Scroll to top