27/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στα… έξι μέτρα

      Pin It

Της Αντας Ψαρρά

 

Με τη Γιάννα Αγγελοπούλου δεν μας συνδέει και δεν θα μας συνδέσει και ποτέ τίποτα παραπάνω από το φύλο! Πολλώ δεν μάλλον που ειδικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι σπατάλες επί προεδρίας της μάς βρίσκουν απολύτως απέναντι. Η οικονομική καταστροφή που ακολούθησε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών στην Ελλάδα, οι εμπλοκές των πρωταθλητών με το ντόπινγκ και οι εγκαταλελειμμένες και σχεδόν κατεστραμμένες άχρηστες εγκαταστάσεις δικαίωσαν όσους τότε υποστήριζαν σταθερά την αντίθεσή τους με τη διοργάνωση, προκαλώντας μάλιστα και σφοδρές αντιδράσεις (προδότες κ.ά.).

 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει από τότε την «πολυτελή» διαδρομή της, όπως και όλοι οι αντίστοιχοι πολύ πλούσιοι Ελληνες. Η ίδια πέρασε από την πολιτική και σήμερα ίσως επιθυμεί να επανέλθει. Αυτό δεν μας αφορά περισσότερο ή λιγότερο από τον οποιονδήποτε βαθύπλουτο που αποφασίζει για την πολιτική διαδρομή του. Μας αφορά όμως η ακραία σεξιστική αντιμετώπιση της κάθε Γιάννας Αγγελοπούλου, όχι στη βάση των όποιων δημόσιων παρεμβάσεών της, αλλά στη βάση της εξωτερικής εμφάνισης με χυδαίους υπαινιγμούς μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να πει κάτι διαφορετικό από το αναμενόμενο για τους μεγιστάνες. Εννοείται ότι, για παράδειγμα, αν κάποιος έκανε παρόμοια σχόλια για την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα έβλεπε σε δευτερόλεπτα την πόρτα των καναλιών να κλείνει οριστικά πίσω του! Στη χώρα αυτή φαίνεται ότι οι γυναίκες δεν δικαιούνται διά να ομιλούν αν λένε κάτι που δεν αντέχει να ακούει ο μέσος αγοραίος δημοσιογράφος. Οταν ο κάθε κύριος Μαρινάκης ή Αλαφούζος ή Βαρδινογιάννης ανακατεύεται έμμεσα και άμεσα με την πολιτική και με… τα προβλήματα του λαού, δεν ασχολείται κανείς με το λίφτινγκ που έχουν κάνει ή με τα ρούχα που φοράνε ή με την εξωτερική τους εμφάνιση. Αντίθετα οι περισσότεροι τους ζητωκραυγάζουν περιμένοντας κανένα ξεροκόμματο από την εύνοιά τους. Εκτός και αν ο λόγος που αποφάσισαν να «σκίσουν» τη Γ. Αγγελοπούλου είναι απλά η προτίμηση που εκδήλωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μισογυνισμός ή ακροδεξιός οίστρος; Διαλέγετε και παίρνετε, αλλά μάλλον ισχύουν και τα δύο στην πολιτισμένη χώρα μας.

 

Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα παρόμοια αισχρά υπονοούμενα διατυπώθηκαν για την Ελλη Στάη, για τη Ρένα Δούρου, για τη Δέσποινα Κουτσούμπα, για τη Ραχήλ Μακρή, για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και για πολλές άλλες γυναίκες που μπαίνουν στο στόχαστρο της «έγκυρης συκοφαντίας». Για να μη μιλήσουμε για τις ιστορικούς Αννα Φραγκουδάκη, Θάλεια Δραγώνα και Μαρία Ρεπούση που απειλήθηκε ακόμα και η προσωπική τους ακεραιότητα από τους εθνικιστικούς-σεξιστικούς θύλακες. Καμιά σχέση φυσικά δεν έχουν αυτές όλες οι γυναίκες πλην της επιθετικής φασιστικής και σεξιστικής βίας που έχουν υποστεί λόγω διατύπωσης διαφορετικών απόψεων από την επικρατούσα άποψη της κάθε ζούγκλας.

 

Scroll to top