13/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόφαση εθνικά επικίνδυνη

      Pin It

Του Μανόλη Γ. Δρεττάκη*

 

Η χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει με αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την ΕΡΤ αποτελεί μια προκλητική, αυταρχική και εθνικά επικίνδυνη ενέργεια, με τη συνενοχή των αρχηγών των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και τα οποία ψελλίζουν κάποιες αναποτελεσματικές αντιρρήσεις. Πρόκειται για μια ενέργεια που, όπως τονίστηκε από πολλούς, καμιά εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση στον κόσμο δεν τόλμησε να κάνει, δηλαδή να κλείσει μια δημόσια τηλεόραση που συντηρείται από τον λαό και υπηρετεί τον λαό.

 

Η στέρηση της ενημέρωσης του λαού της χώρας και των Ελλήνων της Διασποράς από τη δημόσια τηλεόραση αφήνει το πεδίο ελεύθερο στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία λειτουργούν με τον γνωστό τρόπο και για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους. Τον στερεί, όμως, και από άλλα αγαθά που του προσφέρει η δημόσια τηλεόραση στον πολιτιστικό τομέα και όχι μόνο (προγράμματα ποιότητας, τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, εκπομπές θρησκευτικού περιεχομένου, μετάδοση εθνικής σημασίας γεγονότων κ.λπ.). Και, φυσικά, στερεί την εργασία και τα προς το ζην σε όλους όσοι εργάζονταν στην ΕΡΤ τόσο στο κέντρο όσο και στην επαρχία, προσθέτοντάς τους στους πάνω από 1.300.000 σημερινούς ανέργους.

 

Είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τη Βουλή, η οποία πρέπει να συνέλθει επειγόντως σε ειδική συνεδρίαση με μόνο αντικείμενο την ψήφιση του σχετικού με την Πράξη αυτή νομοσχεδίου, ώστε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον λαό για την ύβρη αυτή εις βάρος του. Αν η κυβέρνηση αρνηθεί να συγκαλέσει τη Βουλή για τον σκοπό αυτό, τότε πρέπει να κατατεθεί πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

 

…………………………………………………………….

 

*Ο Μανόλης Γ. Δρεττάκης είναι τέως: αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ.

 

Scroll to top