28/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αναπαλαίωση

Αρχίζει σήμερα το απόγευμα το 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, του μεγαλύτερου κόμματος στη σημερινή κυβέρνηση την οποία συγκροτούν τα δύο κόμματα.
      Pin It

Αρχίζει σήμερα το απόγευμα το 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, του μεγαλύτερου κόμματος στη σημερινή κυβέρνηση την οποία συγκροτούν τα δύο κόμματα που ευθύνονται για τα περισσότερα, αν όχι για όλα τα δεινά της μεταδικτατορικής Ελλάδας – και μαζί και χώρια. Μόνο το κεντρικό σύνθημα να διαβάσει κανείς, αρκεί για να καταλάβει το βάθος και την ευρύτητα των προβληματισμών που συνοδεύουν το συνέδριο αυτό: «Νέα Δημοκρατία – Νέα Ελλάδα»!

 

Θα πρέπει να σκέφτονταν ατέλειωτα μερόνυχτα οι επιτελείς του προέδρου Αντ. Σαμαρά, για να καταλήξουν σ' ένα τόσο πρωτότυπο, εμπνευσμένο και εντυπωσιακό σύνθημα, ικανό να συνεγείρει τις μάζες και να σκορπίσει ρίγη σε εκατομμύρια Ελληνες πολίτες!..

 

Σε αυτό το συνέδριο ο σημερινός ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να βάλει την «προσωπική» του σφραγίδα και να ανοίξει νέους ορίζοντες για την πορεία του κόμματος και της χώρας. Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο; Μην περιμένετε θεωρητικές αναλύσεις, ιδεολογικοπολιτικούς προβληματισμούς, σύγκρουση τάσεων ή ρευμάτων. Τίποτε από όλα αυτά δεν υπάρχει. Το μόνο που τον απασχολεί είναι να καθησυχάσει τα στελέχη, τα πιστά μέλη και τους φανατικούς οπαδούς για τη συγκυβέρνηση με το «καταραμένο και αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ», αυτό που καταριόταν ένα χρόνο πριν και ορκιζόταν σε θεούς και Παναγίες -όπως το συνηθίζει- ότι ποτέ του δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί του.

 

Πρόκειται για κλασικό συνέδριο χωρίς περιεχόμενο, χωρίς πολιτική ουσία, χωρίς σοβαρά διακυβεύματα. Θέλουν απλώς να το οργανώσουν για να ανανεώσουν τα κομματικά όργανα με βάση το παρασκήνιο που έχει προηγηθεί, για να εκλέξουν τον νέο γραμματέα -κάτι που έχει ήδη συμφωνηθεί-, για να συσπειρώσουν όσους διαφωνούν ή όσους θεωρούν ότι αδικήθηκαν στο μοίρασμα των θέσεων του κρατικού μηχανισμού…

 

Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν γίνονται τέτοια συνέδρια. Ολες οι παρατάξεις, από τη συντηρητική Δεξιά μέχρι την άκρα Αριστερά, πραγματοποιούν συνέδρια με ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο. Στην περίπτωση της Δεξιάς -μιας που αναφερόμαστε στη Ν.Δ.- υπάρχουν ρεύματα και τάσεις που διαλέγονται ή συγκρούονται. Υπάρχουν γραμμές φιλελεύθερης Δεξιάς και γραμμές ριζοσπαστικής Δεξιάς που αντιπαρατίθενται. Εδώ το μόνο που θα ακούσουν οι σύνεδροι είναι την απολογία του κ. Αντ. Σαμαρά για τον «αφύσικο» γάμο με το ΠΑΣΟΚ και την απελπισμένη προσπάθειά του να διαφοροποιηθεί φραστικά από τη φασιστική άκρα δεξιά, όχι βέβαια γιατί αυτή υπονομεύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς, αλλά γιατί προσελκύει οπαδούς της Ν.Δ. οι οποίοι προετοιμάζονται κατάλληλα για να κάνουν το ακροδεξιό βήμα από τους ιδεολογικούς φωστήρες του κ. Σαμαρά…

 

Το συνέδριο αυτό θα δείξει, πέρα από τους κατά παραγγελία πανηγυρισμούς, την ιδεολογικο-πολιτική γύμνια της Δεξιάς στη σύγχρονη Ελλάδα. Και βαυκαλίζονται ότι έτσι θα κατακτήσουν και την ηγεμονία στην κοινωνία!

Scroll to top